Za Slovenke v zadnjih sekundah usoden nožni udarec v glavo

Niklas Tamše v uvodnem krogu repešaža na svetovnem prvenstvu v karateju doživel poraz, naša ženska ekipa izgubila z izbrano vrsto Slovaške.
Fotografija: Tjaša Ristić se je s staro znanko Ingrido Suchankovo razšla z neodločenim izidom. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters
Odpri galerijo
Tjaša Ristić se je s staro znanko Ingrido Suchankovo razšla z neodločenim izidom. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters

Obetavni slovenski karateist Niklas Tamše (do 60 kg), ki je uvodoma na svetovnem prvenstvu v Dubaju nudil zelo dostojen odpor brazilskemu šampionu Douglasu Brosu (2:4), se je od tekmovanja poslovil v prvem krogu repešaža. Svoje nastope je končala tudi naša ženska ekipa.

Za komaj 18-letnega člana kluba Shotokan Radenci, ki je nakazal, da bi lahko bila pred njim nadvse svetla prihodnost, je bil z 1:0 usoden Abdullah Shaaban iz Kuvajta, slovenska ženska reprezentanca (v postavi Urša Haberl, Tjaša Ristić in Kiti Smiljan) pa je morala v uvodnem krogu ekipnih bojev z 0:2 priznati premoč izbrani vrsti Slovaške.

Urša Haberl je z 0:1 izgubila z Zuzano Schwartzovo, Tjaša Ristić se je s svojo staro znanko Ingrido Suchankovo razšla z neodločenim izidom 0:0, od Kiti Smiljan pa je bila s 4:3 boljša Dominika Tatarova. Slovenkam je sicer kazalo zelo dobro, na koncu pa jih je trenutek nepazljivosti stal napredovanja.

»Zmago smo imeli že v žepu, saj je Kiti še dvanajst sekund pred koncem dvoboja vodila s 3:1. Če bi zadržala naskok, bi bili po zmagah poravnani (1:1), po številu točk pa v prednosti (3:2). Na žalost je nato Kiti v zadnjih trenutkih prejela v glavo nožni udarec za tri točke, s katerim je doživela poraz,« ni skrival razočaranja selektor slovenske reprezentance Matija Matijević.

V nedeljo se bo v katah predstavila še parakarateistka Diandra Bekčić, ki se je maja letos na evropskem prvenstvu veselila srebrne kolajne.

Preberite še:

Komentarji: