Zajc: Povedal sem le svoje mnenje, tega pa ne obžalujem

Mladi smučarski skakalec iz SSK Ljubno BTC po neuspehu na državnem prvenstvu že zavzeto trenira, saj se želi čim prej vrniti v svetovni pokal.
Fotografija: Timi Zajc upa, da bo kmalu spet skočil v želeno formo. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Timi Zajc upa, da bo kmalu spet skočil v želeno formo. FOTO: Matej Družnik

Državno prvenstvo na Bloudkovi velikanki je odločalo tudi o tem, kateri smučarski skakalci bodo zastopali Slovenijo na 69. novoletni turneji, ki se bo s kvalifikacijami v ponedeljek začela v Oberstdorfu. Potem ko je strokovno vodstvo naše reprezentance z novim glavnim trenerjem Robertom Hrgoto na čelu že v ponedeljek v ekipo uvrstilo Anžeta Laniška (5. v skupni razvrstitvi za svetovni pokal), Bora Pavlovčiča (12.), Petra Prevca (28.) in Žigo Jelarja (30.), ki ga na državnem prvenstvu ni bilo, je pred sredino tekmo v Planici prišlo na dan, da ima vstopnico tudi Cene Prevc (40.).

Za zadnjo šesto sta se tako ob Timiju Zajcu (35.) na državnem prvenstvu udarila še Tilen Bartol (45.) in Domen Prevc (50.), ki je slednjič ohranil najbolj mirno glavo in s tretjim mestom – za novim-starim državnim prvakom Laniškom in drugouvrščenim Petrom Prevcem – skočil na zadnji sedež v kombiju proti Oberstdorfu. Ob petouvrščenem Bartolu je bil tako v internih »kvalifikacijah« prekratek tudi Zajc, ki je pristal na desetem mestu. Mladi član SSK Ljubno BTC nam je med drugim priznal, da je skakal pod precejšnjim pritiskom.
image_alt
Tudi tuji strokovnjaki opazili razliko pri Slovencih

image_alt
Storili so vse, da ni prišlo do razpada sistema


»Na voljo je bilo le še eno mesto, zanj pa smo se borili Tilen, Domen in jaz. Ker nisem skakal vrhunsko, mi ni uspelo, tako da bom do nadaljnjega treniral doma. K slabšim skokom je zagotovo botroval tudi pritisk, saj sem si zelo želel, da bi se vrnil v karavano. Na žalost se mi na državnem prvenstvu ni izšlo in s tem se moram pač sprijazniti,« je povedal Zajc in v isti sapi dodal, da bo treniral naprej in upal, da se bol čim prej vrnil v formo. Nadeja se, da mu bo to uspelo že čez praznike in da se bo lahko v moštvo vrnil kmalu po novoletni turneji.


Po vseh zapisanih in izrečenih besedah je bilo kar napeto


Kot je zaupal, je po nedavnem svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici vadil vsak dan, po dvakrat dnevno. »Opravil sem veliko treningov – tudi štiri skakalne s klubskim trenerjem Miho Sušnikom,« je razkril 20-letni skakalec iz Hramš v občini Žalec in pristavil, da z Robertom Hrgoto nista še veliko govorila. Nekaj besed sta izmenjala pred dobrim tednom dni in po državnem prvenstvu. »Govorila sva tudi o tem, kar se je dogajalo, stvari pa tečejo naprej. Zdaj bom treniral doma in čakal na priložnost, da se vrnem v svetovni pokal,« je poudaril in priznal, da je bilo po vseh zapisanih in izrečenih besedah kar napeto.
image_alt
Kdo je bil v Planici Zaj(e)c?

image_alt
Zajc ni mogel več biti tiho: »Hvala lepa in nasvidenje!«


»Zdaj sem v redu, prav veliko pa si nimam za očitati. Po prvem delu posamične tekme sem bil zelo razočaran, zaradi česar sem na instagramu tudi napisal, kar sem. Toda moj zapis je bil očitno za določene preveč sporen. Medtem smo vsi stopili en korak naprej, sam pa ničesar ne obžalujem. Povedal se le svoje mnenje. A očitno je moralo počiti,« je pojasnil in na našo opazko, da je nekaj vendarle dosegel, odvrnil: »Ne vem, kaj in koliko sem zares naredil, toda po mojem sem kljub vsemu nekaj dosegel za ekipo, iz katere pa sem izpadel. V tem, kar se je zgodilo, so plusi in minusi.«

Na vprašanje, kako komentira odziv kolegov iz reprezentance, je odgovoril, da ni razočaran. »To je individualni šport. Vsak se mora znati postaviti zase. Je pa res, da so se drugi kar precej strinjali z menoj oziroma da jih je bilo kar nekaj, ki so delili z menoj mnenje. A na koncu tega ni bilo opaziti. Medtem ko sem si želel sam nekaj spremeniti, so se očitno drugi s tem sprijaznili in so želeli delati naprej, kot so nazadnje. Ne vem, mogoče pa sem jih zdaj zafrknil,« se je še vprašal Zajc.



Komentarji: