Zaradi okužb v avstrijski ekipi v Ruki ne bo branilca velikega globusa

Na preventivnem testiranju na covid-19 pozitivni Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer in Andreas Widhölzl.
Fotografija: Avstrijski smučarski skakalci Stefan Kraft, Daniel Huber, Michael Hayböck in Philipp Aschenwald, ki so se minulo soboto v Visli veselili moštvene zmage, bodo izpustili tekmi v Ruki. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Odpri galerijo
Avstrijski smučarski skakalci Stefan Kraft, Daniel Huber, Michael Hayböck in Philipp Aschenwald, ki so se minulo soboto v Visli veselili moštvene zmage, bodo izpustili tekmi v Ruki. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Naslednji tekmi smučarskih skakalcev, ki ju bo ta konec tedna gostila Ruka, bosta minili brez najboljših Avstrijcev. Ker so bili na preventivnem testu na novi koronavirus pozitivni Philipp Aschenwald (8. minulo nedeljo v Visli), Gregor Schlierenzauer (44.) in glavni trener Andreas Widhölzl, so se v vodstvu rdeče-belo-rdečih »orlov« odločili, da bo na Finsko odpotovala druga ekipa.
image_alt
Pred tekmo bi takšno uvrstitev sprejel brez premisleka


Omenjena trojica, ki ima blage simptome bolezni covid-19, se je po vrnitvi iz Poljske odpravila v karanteno, v samoizolacijo pa so se podali tudi preostali člani avstrijske reprezentance. V Ruki bodo tako od naših severnih sosedov odpotovali Manuel Fettner, David Haagen, Timon-Pascal Kahofer, Clemens Leitner, Markus Schiffner in Marco Wörgötter.
image_alt
Bertoncljeva odločitev začudila tudi Schustra


Za ta korak so se Avstrijci, ki so se v soboto veselili zmage na ekipni preizkušnji, na posamični pa je bil kot tretji najboljši Daniel Huber, odločili, da ne bi zaradi morebitnih nadaljnjih okužb tvegali nastopov svojih najboljših skakalcev z branilcem velikega kristalnega globusa Stefanom Kraftom na čelu na prvem vrhuncu predolimpijske sezone 2020/21 – svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih že čez dobra dva tedna v Planici. V slovenskem taboru so za zdaj uspešno prestali vsa testiranja.

Komentarji: