Žiga Jelar vsega pol točke od majice vodilnega na norveški turneji Raw Air

V kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo na Holmenkollnu najboljši Nemec Constantin Schmid.
Fotografija: Žiga Jelar se je v kvalifikacijah Holmenkollna izkazal s tretjim mestom. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Žiga Jelar se je v kvalifikacijah Holmenkollna izkazal s tretjim mestom. FOTO: Marko Feist

Ljubljana – V kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo (14.30) smučarskih skakalcev na znamenitem Holmenkollnu – jutri (15.15) bo na sporedu ekipna preizkušnja – se je od Slovencev najbolje odrezal Žiga Jelar. S skokom, dolgim 129,5 metra, je osvojil odlično tretje mesto.

Od prvouvrščenega Nemca Constantina Schmida (130 m), ki je prejel ček za 3000 švicarskih frankov in oblekel majico vodilnega v posebnem seštevku norveške turneje Raw Air (surov zrak), ga je ločilo vsega 0,5 točke. Skozi kvalifikacijsko sito so se od naših reprezentantov pred praznimi tribunami (iz preventivnih razlogov zaradi nevarnosti epidemije koronavirusa) zanesljivo prebili tudi Anže Lanišek (125,5 m), Timi Zajc (125 m) in Peter Prevc (121 m), ki so se zvrstili med 23. in 25. mestom.

Za točke svetovnega pokala se bo na uvodni postaji letošnje norveške turneje Raw Air potegoval tudi Domen Prevc (124,5 m), ki je pristal tri mesta za svojim najstarejšim bratom, medtem ko je bil Anže Semenič (116 m/54.) prekratek za petdeseterico.

Na jutrišnji ekipni preizkušnji bodo slovenske barve branili Žiga Jelar, Timi Zajc, Anže Lanišek in Peter Prevc.

Preberite še:

Komentarji: