Nova zmaga Bogatajeve, ki je nasledila Križnarjevo

Urša Bogataj je v Čajkovskem vpisala četrto zmago na petih tekmah in osvojila skupni seštevek dve tekmi pred koncem. Ema Klinec 3. Pri moških prvi Granerud.
Fotografija: Urša Bogataj je osvojila poletno veliko nagrado. FOTO: Jure Makovec
Odpri galerijo
Urša Bogataj je osvojila poletno veliko nagrado. FOTO: Jure Makovec

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj (227,1 točke) je na poletni veliki nagradi zabeležila še četrto zmago na petih tekmah in osvojila skupni seštevek dve tekmi pred koncem. Tokrat je bila najboljša v ruskem mestu Čajkovski. Na stopničkah ji je družbo delala še rojakinja Ema Klinec (215,9), ki je bila tretja.

Med obe Slovenki se je na veliki skakalnici uvrstila Norvežanka Silje Opseth (218,3), na četrtem mestu pa je pristala še ena Slovenka Jerneja Brecl (208,4). Od Slovenk, ki so pripotovale v Rusijo, je Katra Komar (125,1) zasedla 19. mesto.Z današnjo zmago v Rusiji je Bogatajeva že postala skupna zmagovalka letošnje razvrstitve, saj drugouvrščene Japonke, Sare Takanaši, ni v Rusiji. S 440 osvojenimi točkami ima pred odlično Japonko 180 točk naskoka, pred tretjeuvrščeno, prav tako manjkajočo Japonko, Nozomi Marujama pa 229.

Tudi v pokalu narodov Slovenija zanesljivo vodi s 1015 točkami. Druge so Japonke s 788, tretje pa Avstrijke s 535. Bogatajeva je pred današnjo peto preizkušnjo poletne sezone velike nagrade zmagala na dveh tekmah v poljski Wisli ter na eni v francoskem Courchevelu, v češkem Frenstatu pa je bila šesta.

Urša Bogataj je odlično začela sezono. FOTO: Jože Suhadolnik
Urša Bogataj je odlično začela sezono. FOTO: Jože Suhadolnik


Potem, ko je lani poletno veliko nagrado dobila Nika Križnar, ki je tudi ni v Rusiji, prej pa vseh osem izvedb Sara Takanaši, je Bogatajeva tretja zmagovalka v zgodovini tega tekmovanja. Do konca poletne sezone sta v ženski konkurenci ostali še dve tekmi, ena bo na vrsti v nedeljo ob 6. uri zjutraj (prestavljena iz kazahstanskega kraja Ščučinsk), zadnja pa bo v Klingenthalu v Nemčiji konec septembra.

Danes so v Rusiji tekmovali tudi moški. Zmagal je lanski zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, Norvežan Halvor Egner Granerud (253,9). Drugi je bil Rus Jevgenij Klimov (250,2), tretji pa še en Norvežan Johann Andre Forfang (240,6). Cene Prevc (192,5) je tekmo končal na desetem mestu, edini preostali slovenski predstavnik v Čajkovskem, Lovro Kos (151,0) pa je zasedel 21. mesto.

V nedeljo bo poleg ženske posamične preizkušnje še mešana ekipna tekma. Začela se bo ob 10. uri.

Preberite še:

Komentarji: