Zmagi v Italijo in na Švedsko, do točk tri Slovenke

Na šprintu smučarskih tekačev in tekačic za svetovni pokal v Lillehammerju najboljša Slovenka Alenka Čebašek na 23. mestu.
Fotografija: Italijanski smučarski tekač Federico Pellegrino se je takole veselil zmage v Lillehammerju. FOTO: AP
Odpri galerijo
Italijanski smučarski tekač Federico Pellegrino se je takole veselil zmage v Lillehammerju. FOTO: AP

Lillehammer – Švedinja Jonna Sundling in Italijan Federico Pellegrino sta zmagovalca sprintov za svetovni pokal v Lillehammerju. Do točk so se dokopale tudi tri slovenske smučarske tekačice, med katerimi je bila tokrat v prostem slogu najhitrejša Alenka Čebašek, ki je pristala na 23. mestu.

Le mesto za Čebaškovo je preizkušnjo končala Vesna Fabjan, medtem ko je Anamarija Lampič zasedla 29. mesto. Eva Urevc (35.), Katja Višnar (45.), Anita Klemenčič (68.) in Manca Slabanja (75.) so – tako kot Miha Šimenc (46.), Janez Lampič (78.) in Luka Prosen (96.) v moški konkurenci – izpadle že v kvalifikacijah.

Zmagovalki Jonni Sundling je ob drugouvrščeni rojakinji Stini Nilsson (+ 0,34) na odru za najboljše družbo delala tudi tretjeuvščena Američanka Sadie Bjornsen (+ 3,03), Federicu Pellegrinu pa sta se najbolj približala Norvežan Emil Iversen (+ 0,47) in Kanadčan Alex Harvey (+ 0,71).

Komentarji: