Zoran Zupančič bo poslal v ogenj Majo Vtič in Katro Komar

Spremembe v ženski skakalni ekipi, pri moških bo glavni trener Robert Hrgota ostal doma.
Fotografija: Maja Vtič se vrača na tekme najvišje ravni po dobrih dveh letih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Maja Vtič se vrača na tekme najvišje ravni po dobrih dveh letih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Slovenske smučarske skakalke v petek čaka preizkušnja v Ramsauu. Trener Zoran Zupančič bo namesto Jerneje Brecl in Nike Prevc ponudil priložnost Katri Komar in Maji Vtič. Glavni trener moške ekipe Robert Hrgota bo ta konec tedna ostal doma, njegovo vlogo bo na tekmi svetovnega pokala v Engelbergu opravljal pomočnik Gašper Vodan.

Zupančič bo v Ramsau znova odpeljal šest skakalk, prvič v sezoni pa bo opravil dve spremembi v ekipi. Na treningu bosta doma ostali Jerneja Brecl in Nika Prevc, priložnost pa bosta dobili Katra Komar, ki je nazadnje med elito skakala ob koncu lanske sezone, in izkušena Maja Vtič. Slednja se na tekme najvišje ravni vrača po dobrih dveh letih, zadnjič je nastopila na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju.

Do spremembe bo prišlo tudi v moški reprezentanci, a ne med tekmovalci. Po vnaprej dogovorjenem scenariju bo v Engelbergu vlogo glavnega trenerja namesto Hrgote opravljal njegov najtesnejši pomočnik Vodan. Tekmi v Engelbergu bosta tradicionalno zadnji pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo.

Preberite še:

Komentarji: