Belič odstopil kot predsednik nadzornikov SDH

Ostaja član nadzornega sveta. Novi predsednik je Igor Kržan. Lidija Glavina za zdaj ostaja na čelu državnega holdinga.
Fotografija: Damjan Belič. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Damjan Belič. FOTO: Blaž Samec/Delo

Damjan Belič je odstopil kot predsednik nadzornega sveta SDH, bo pa še naprej član nadzornega sveta. Ta je za novega predsednika imenoval Igorja Kržana.

Pred sejo nadzornikov se je ugibalo o zamenjavi predsednice uprave SDH Lidije Glavina. Te točke sicer ni bilo na dnevnem redu, a je širitev dnevnega reda vedno mogoča. Že pred sejo naj bi se nadzorniki z njo poskusili dogovoriti za sporazumen odhod. Po današnji seji nadzornikov Lidija Glavina za zdaj, kot kaže, ostaja na položaju. Poročali smo že, da naj bi vodenje SDH namesto Glavine prevzel Andrej Božič, član uprave SDH in nekdanji direktor Steklarne Hrastnik.

Nadzorniki SDH so se sicer na tokratni seji seznanili s pregledom uresničevanja načrta finančnega prestrukturiranja Save in s predlogom dopolnitve Letnega načrta upravljanja 2019 v delu, ki se nanaša na področje turizma.

Kot so še sporočili iz SDH, je nadzorni svet na današnji redni seji med drugim obravnaval poročila delovnih komisij nadzornega sveta, pa tudi poročilo o izvajanju dejavnosti pooblaščenca za skladnost poslovanja in integriteto za obdobje od 1. oktobra do konca lanskega leta in poročilo o izvajanju dejavnosti notranje revizije na SDH v letu 2018, vključno s pregledom realizacije priporočil notranje revizije na dan 31. 12. 2018.

Nadzorniki so med drugim podali soglasje k dopolnitvi Letnega načrta upravljanja kapitalskih naložb za leto 2019, v delu, ki se nanaša na DARS d.d.


 

Komentarji: