Dobrih 28.000 uporabnikov elektrike izgubilo dobavitelja

Dobavitelj elektrike in plina E.ON se umika iz slovenskega trga.
Fotografija: Odjemalce so pozvali, naj zamenjajo dobavitelja obeh energentov, da bi se izognili novim, višjim cenam in izgubi dobave. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Odjemalce so pozvali, naj zamenjajo dobavitelja obeh energentov, da bi se izognili novim, višjim cenam in izgubi dobave. FOTO: Jure Eržen

Družba E.ON Ljubljana sporoča, da v naslednjih mesecih prekinja z dobavo električne energije in zemeljskega plina odjemalcem v Republiki Sloveniji. Odločitev o prekinitvi dobave je sledila postopku prodaje družbe v drugi polovici lanskega leta, ki zaradi izrednega razvoja dogodkov in izjemne volatilnosti energetskega trga, ni bil izpeljan. Odločitev o prenehanju poslovanja na slovenskem maloprodajnem trgu dobav električne energije in zemeljskega plina je bila sprejeta po temeljitem premisleku, analizi poslovanja družbe ter napovedanih negativnih trendih nadaljnjega razvoja energetske krize v Evropi in svetu. Vsi odjemalci so o tem že bili obveščeni, prav tako pa jim bo družba E.ON Ljubljana nudila vso potrebno pomoč pri menjavi dobavitelja, so sporočili iz E.ON.

Po preučitvi različnih možnosti umika iz maloprodajnega trga električne energije in zemeljskega plina, bo E.ON Ljubljana v naslednjih mesecih postopoma prenehal z dobavo električne energije in zemeljskega plina. Odjemalce so pozvali, naj zamenjajo dobavitelja obeh energentov, da bi se izognili novim, višjim cenam in izgubi dobave. Spomnimo, iz trga prodaje električne energije se je že umaknil denimo Telekom Slovenije.

Zlom trga razlog za umik

»Odločitev, da prenehamo z dobavo električne energije in zemeljskega plina v Sloveniji, ni bila lahka. Na žalost so bile vse druge možnosti izčrpane,  analiza poslovanja in vse napovedi gibanja cen elektrike in zemeljskega plina v Evropi so pokazale, da dolgoročno poslovanje na slovenskem trgu v obsegu, kot ga imamo, za našo družbo ni več poslovno vzdržno,« je pojasnil direktor družbe Thomas Romuald Sichla.

Družba E.ON oskrbuje skupno okoli 29.000 odjemalcev, od tega je 28.000 odjemalcev električne energije ter 1.000 odjemalcev zemeljskega plina. Po sprejetju odločitve, je vodstvo E.ON Ljubljana odgovorno pristopilo k iskanju rešitev za svoje odjemalce, ki bodo morali do roka urediti novega dobavitelja.

Preberite še:

Komentarji: