Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Druga jedrska elektrarna v pospešen postopek

Aprila bo pripravljeno gradivo za državni prostorski načrt, pričakovan pa je pospešek, saj v skupini sodelujejo tudi ministrstva.
S skrbnim vzdrževanjem in posodobitvami je Nek v prvi deseterici najboljših jedrskih elektrarn. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
S skrbnim vzdrževanjem in posodobitvami je Nek v prvi deseterici najboljših jedrskih elektrarn. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
19. 3. 2024 | 06:00
4:26

V nadaljevanju preberite:

V Gen energiji, ki je polovična lastnica Nuklearne elektrarne Krško (Nek) in za zdaj investitorica v drugo jedrsko elektrarno (Jek 2), napovedujejo, da bodo vsi podatki o projektu znani do referenduma. Aprila bo ožji del skupine, ki jo vodi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Danijel Levičar, vložil dokumentacijo za začetek priprave državnega prostorskega načrta. Čaka pa še več opravil in interne ekonomske analize mogočih različic projekta.

V skupini za usklajevanje projekta Jek 2 so tudi predstavniki ministrstev za okolje, podnebje in energijo ter za naravne vire in prostor, kjer pripravljajo državne prostorske načrte (DPN), pa tudi uprava za jedrsko varnost.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine