Hidroelektrarne proizvedle za petino več elektrike kot načrtovano

V skupini HSE novembra z 21 odstotki nad planom proizvodnje električne energije.
Fotografija: V HSE so oktobra dosegli tudi dva rekorda pri proizvodnji elektrike. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V HSE so oktobra dosegli tudi dva rekorda pri proizvodnji elektrike. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – V skupini Holding Slovenske elektrarne (HSE), ki je največji proizvajalec energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, so hidroelektrarne novembra kljub zaostrenim epidemiološkim razmeram proizvedle 21 odstotkov električne energije več, kot so za to obdobje načrtovali. Kot so sporočili iz HSE, so do 19. novembra hidroelektrarne proizvedle 219 GWh električne energije.
 
V skladu z načrti je proizvodnja v tem obdobju potekala tudi v Termoelektrarni Šoštanj, ki je iz premoga iz Premogovnika Velenje novembra proizvedla 267 GWh električne energije. Oktobra so v skupini HSE, kot še navajajo, dosegli kar dva proizvodna rekorda: z 995 GWh proizvedene električne energije mesečni, s 36,7 GWh pa dnevni rekord, in sicer 13. oktobra. 
 

Nemoteno delo kljub okužbam


Tudi v skupini HSE se soočajo z okužbami z novim koronavirusom. »Od začetka epidemije so bile potrjene pri več kot 200 sodelavcih. Z dodatnimi ukrepi, skupnim spoštovanjem pravil, sodelovanjem vseh zaposlenih v skupini, rednim komuniciranjem in ukrepom dela od doma za vse, ki jim narava dela to omogoča, smo širjenje okužbe s koronavirusom v skupini uspešno zajezili, število okuženih sodelavcev pa se je do današnjega dne zmanjšalo za že več kot polovico,« so še navedli v HSE v sporočilu za javnost.

Preberite še:

Komentarji: