Interblock v Sloveniji do skoraj 100-milijonskega posojila

Posojilo bo namenjeno namenjen novim investicijam in refinanciranju obveznosti, so sporočili iz NLB.
Fotografija: Joc Pečečnik: Poslovanje na globalni ravni je izjemno kompleksno. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Joc Pečečnik: Poslovanje na globalni ravni je izjemno kompleksno. FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljana - Skupina Interblock je pri petih bankah v Sloveniji najela dolgoročno sindicirano posojilo v višini 72 milijonov dolarjev (trenutno 61,8 milijona evrov) in srednjeročno revolving posojilo v višini 30 milijonov evrov. Posojilo bo namenjeno namenjen novim investicijam in refinanciranju obveznosti, so sporočili iz NLB.
 

Kredit za investicijsko vlaganje


Banke - Abanka, Addiko bank, NLB, Nova KBM in SID banka - so s posojilom družbama Interblock in Interblock USA omogočili sredstva za nadaljnji razvoj in širjenje poslovanja na tujih trgih, so sporočili iz NLB, ki je bila organizator in agent posojila.

»Sindicirano posojilo dokazuje, da so domače banke sposobne kvalitetno finančno podpreti tudi izrazito mednarodno orientirana podjetja, kot je Interblock, ki deluje na vseh kontinentih in praktično sto odstotkov svojih izdelkov izvozi,« so zapisali.


Pečečnik: Vedno korak pred drugimi


Ustanovitelj Interblocka Joc Pečečnik je po navedbah NLB dejal, da je urejena finančna struktura eden osnovnih pogojev za uspešno poslovanje. »Skupina Interblock je v intenzivnem obdobju rasti in povečevanja vrednosti, obenem pa tudi neprestanega inoviranja in uvajanja novih produktov in rešitev na trg,« je povedal.

Dodal je, da bo paket financiranja Interblocku ter posredno tudi vrsti slovenskih dobaviteljev, s katerimi sodelujejo, omogočal rast in dobre rezultate.

»Poslovanje na globalni ravni je izjemno kompleksno. Naš cilj je, da ostajamo v svoji panogi vedno korak pred drugimi z razvojem najboljših izdelkov. Pri tem je velikega pomena, da nam ob strani stojijo močni bančni partnerji, kot tokrat, z znanjem in izkušnjami, saj nam to poenostavlja finančno plat poslovanja in nam pomaga, da bo Interblock še naprej in s še večjim zagonom vodilna skupina v razvoju in prodaji aparatov za igralniško industrijo na svetovni ravni,« je še navedel.

Komentarji: