Iskratel s srebrnim priznanjem za družbeno odgovornost

EcoVadis, ki ocenjuje trajnostno delovanje družb, je Iskratel uvrstil med 25 odstotkov najboljših podjetij v svetu.
Fotografija: S pristopom k ocenjevanju trajnostne uspešnosti se v Iskratelu, kot pravijo, zavezujejo k nenehnemu napredku v trajnostnem udejstvovanju. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo
Odpri galerijo
S pristopom k ocenjevanju trajnostne uspešnosti se v Iskratelu, kot pravijo, zavezujejo k nenehnemu napredku v trajnostnem udejstvovanju. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo

Podjetju Iskratel je EcoVadis, svetovno znan ponudnik ocenjevanja trajnostnega delovanja podjetij, podelil srebrno priznanje za družbeno odgovornost (CSR). EcoVadis uvršča Iskratel med 25 odstotkov najboljših podjetij v svetu, ki sodelujejo v izzivu tega ocenjevanja.

Ocena je sestavljena iz štirih sklopov, ki se samostojno ocenjujejo: okolje, delo in človekove pravice, etika ter trajnostna nabava. Uvrstitev je po besedah Ane Margetič, vodje trajnostnega razvoja v Iskratelu, potrditev predanosti in osredotočenosti podjetja v trajnostnem delovanju.

image_alt
Razmere so podjetja prisilile v večjo družbeno odgovornost

»S pristopom k ocenjevanju trajnostne uspešnosti se v podjetju zavezujemo k nenehnemu napredku v trajnostnem udejstvovanju, obenem pa tudi zagotavljamo visok nivo družbene odgovornosti na globalnem trgu, kjer dandanes trajnostna naravnanost prevladuje pri poslovnem odločanju,« je še dejala Ana Margetič.

Vrednost omenjenega priznanja je, kot pravijo v podjetju, zanje še posebej dragocena, ker so prvič sodelovali pri ocenjevanju in dosegli tako visok rezultat.

Preberite še:

Komentarji: