Potrjena prisilna poravnava Bia Separations

S tem bo podjetju omogočeno normalno delovanje.
Fotografija: Dr. Matej Penca, prokurist Bia Separations FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Dr. Matej Penca, prokurist Bia Separations FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana - Okrožno sodišče v Novi Gorici je danes potrdilo sklep o prisilni poravnavi podjetja Bia Separations iz Ajdovščine, s čimer bo podjetju omogočeno normalno uspešno delovanje na konkurenčnih mednarodnih trgih in nov razvoj na globalnem trgu.

Potem ko so upniki ajdovskega proizvajalca tehnologije za čiščenje zdravil Bia Separations v začetku maja izglasovali prisilno poravnavo, za katero je glasovalo 93,49 odstotka ponderiranih terjatev upnikov, in vplačali 925.000 evrov novih denarnih vložkov, je sklep - ta sicer še ni pravnomočen - o prisilni poravnavi potrdilo tudi okrožno sodišče v Novi Gorici.

Prokurist družbe Matej Penca je v izjavi za javnost zapisal, da je sodišče naredilo še zadnji korak in potrdilo, da je odločitev za prisilno poravnavo, ki so jo predlagali, pravilna. »Dolgotrajni postopek nas je precej omejeval, vendar je to za nami. Sedaj je čas, da prisilno poravnavo izpeljemo kot smo načrtovali, poplačamo upnike in se osredotočimo na rast podjetja, nadaljnje uspešno poslovanje in lasten razvoj,« še napoveduje Penca.

Komentarji: