Safilo tudi uradno prodal obrat v Ormožu

Ormoški obrat za proizvodnjo očal ima novega lastnika. Pogodbo o nakupu prostorov je danes podpisalo dolenjsko družinsko podjetje Znass Transport.
Fotografija: Safilov obrat za proizvodnjo očal v Ormožu bo po novem v lasti podjetja, ki se ukvarja z logistiko. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Safilov obrat za proizvodnjo očal v Ormožu bo po novem v lasti podjetja, ki se ukvarja z logistiko. FOTO: Tadej Regent/Delo

Proizvajalec očal Safilo je danes podpisal prodajno pogodbo proizvodnega obrata v Ormožu. Kupec obrata je družinsko podjetje Znass Transport z Rateža na Dolenjskem, o vrednosti nakupa podjetji ne poročata.

image_alt
V Safilu dogovor o višjih izplačilih delavcem


»Sporazum o prodaji ormoške lokacije potrjuje zavezanost družbe Safilo k optimizaciji proizvodnje in sledi dogovoru s sindikati in svetom delavcev, ki je bil dosežen aprila lani,« sporočajo iz italijanskega podjetja. Z zaprtjem ormoškega obrata je ob zaposlitev 557 delavcev, ali bo novi lastnik ponudil tudi nova delovna mesta, še ni znano.
 

Kupec družinsko podjetje


Podjetje Znass je bilo ustvarjeno leta 1990 kot avtomehanična delavnica, sčasoma pa so v svoje delovanje vključili gradbeništvo, notranji transport in mednarodni cestni prevoz. Zadnje je danes njihova osrednja dejavnost, podjetje se tako v prvi vrsti ukvarja z logistiko.
Skupina Safilo je v marcu presenetila z novico, da z junijem zapira proizvodnjo očal v Ormožu. FOTO: Franc Milošič/Delo
Skupina Safilo je v marcu presenetila z novico, da z junijem zapira proizvodnjo očal v Ormožu. FOTO: Franc Milošič/Delo


Dolenjsko podjetje posluje v zelenih številkah, leto 2019 so sklenili s 7,8 milijona evrov prihodka, čisti poslovni izid je istega leta znašal 1,4 milijona evrov, kažejo podatki spletišča Gvin. V podjetju je zaposlenih okoli 52 ljudi.
 

Zapiranje v Ormožu


Skupina Safilo je v marcu presenetila z novico, da z junijem zapira proizvodnjo očal v Ormožu. Zaposlovali so 557 ljudi, predsednik sindikata Skei Štajerska Martin Dular pa je marca za Slovensko tiskovno agencijo (STA) dejal, da o načrtovanem zaprtju niso vedeli nič in o tem niso bili obveščeni. Sindikalna predstavnica v podjetju ga je doslej obvestila zgolj, da so okrepili varnost v podjetju, drugih informacij takrat ni imela.

Ob novici o zaprtju obrata so začeli teči pogovori s sindikati in pristojnimi ustanovami, »da bi čim bolje prepoznali vse možne rešitve za ublažitev socialnih posledic te boleče odločitve«, je bilo slišati takrat.

Preberite še:

Komentarji: