Telekom prodal Blicnet

Po umiku iz Makedonije in Gibraltarja zdaj še umik iz BiH
Fotografija: Telekom Slovenije v Ljubljani, 12. maja 2017 [Telekom Slovenije,Ljubljana,stavbe,telekomunikacije] Foto Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Telekom Slovenije v Ljubljani, 12. maja 2017 [Telekom Slovenije,Ljubljana,stavbe,telekomunikacije] Foto Leon Vidic/delo

Ljubljana - Telekom Slovenije je z družbo“Telekomunikacije Republike Srpske" Banja Luka podpisal pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža v družbi Blicnet, Banja Luka, iz Bosne in Hercegovine, so na spletnih straneh ljubljanske borze. Kupec je sicer hčerinsko podjetje Telekoma Srbije.


Pogodbeni stranki načrtujeta, da bo posel zaključen predvidoma do konca leta 2018, in sicer po izpolnitvi vseh odložnih pogojev, dogovorjenih v pogodbi o prodaji. Do zaključka posla Telekom Slovenije, podrobnosti posla, vključno s kupnino, ne bo razkrival.

Prodaja družbe Blicnet je skladna s sprejetim poslovnim načrtom Skupine Telekom Slovenije za leto 2018 in strateškim poslovnim načrtom Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2018-2022, so še sporočili iz Telekoma.

V BiH so poslovanje razvijali v podjetju Blicnet, to je nastalo, ko so leta 2007 kupili družbo Aneks in ji počasi začeli dodajati lokalne televizijske operaterje, vstopili pa so tudi v (nacionalno) GSM omrežje.


Telekom je včasih imel regijske ambicije


Telekom Slovenije je imel ambicije postati regijski igralec, hčerinska telekomunikacijska podjejta so imeli v Makdeoniji in Gibraltarju, a so se iz njih umaknili. Edina večja telekomunikacijska družba v tujini je Ipko na Kosovu, ki pa je ne nameravajo prodati, smo izvedeli. Telekom Sicer ne komentira. Pri operacijah v tujini je Telekomu ključno, da imajo vodilni tržni delež, če ga nimajo, se umaknejo.


Kupnina za delno poplačilo T2?


Telekom se je nedanvo poravnal z družbo T2, neto ji bo moral izplačati okrog 30 milijonov evrov. V telekomunikacijskih krogih se govori oziroma, da je bo del denarja za poravnavo prišel iz prodaje premoženja. Viri v Telekomu pravijo, da poslovna dogodka nista povezana in da je bila prodaja Blicneta opredeljena v strategiji.

Preberite še:

Komentarji: