To je datum, ko bo Magna zagnala proizvodnjo

Vodstvo Magne je sprejelo odločitev, da s poskusno proizvodnjo prične že ta teden.
Fotografija: Magna je poskusno obratovalno dovoljenje s strani Ministrstva za okolje in prostor prejela za obdobje enega leta. Med poskusno proizvodnjo bo potekal poostren monitoring. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Magna je poskusno obratovalno dovoljenje s strani Ministrstva za okolje in prostor prejela za obdobje enega leta. Med poskusno proizvodnjo bo potekal poostren monitoring. Foto Tadej Regent/Delo

Vodstvo Magne je sprejelo odločitev, da s poskusno proizvodnjo prične že ta teden.

Potem ko je Agencija za okolje v petek Magni izdala sklep o pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja za lakirnico v Hočah, je vodstvo avtomobilskega velikana po informacijah Mariborinfo sprejelo odločitev, da s poskusno proizvodnjo v Hočah pričnejo že ta torek.

Magna je poskusno obratovalno dovoljenje s strani Ministrstva za okolje in prostor prejela za obdobje enega leta. Med poskusno proizvodnjo bo potekal poostren monitoring.
 

Kdaj do redne proizvodnje?


Poskusna proizvodnja se od redne proizvodnje ne razlikuje, Magna pa mora v obdobju enega leta za zagon redne proizvodnje pridobiti še redno obratovalno dovoljenje. Tega bo pridobila, če bo monitoring med poskusno proizvodnjo pokazal, da proizvodnja poteka v skladu z omejitvami in določili v okoljevarstvenem dovoljenju.

Do pridobitve rednega obratovalnega dovoljenja in s tem redne proizvodnje lahko pride v roku 12 mesecev, po navadi pa obdobja poskusne proizvodnje do pridobitve rednega dovoljenja trajajo dva ali tri mesece.
 

Komentarji: