Žito bo proizvodnjo koncentriralo na treh lokacijah

Ugasnili bosta lokaciji v Ljubljani za Bežigradom in Novem mestu.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

Žito bo zaprlo lokacijo za Bežigradom in v Novem mestu, je poročala RTV Slovenija. Žito - del poslovne skupine Podravka - je zato poslalo dodatna pojasnila: V prihodnjem obdobju načrtujemo koncentracijo pekarske proizvodnje Žita na treh lokacijah, z namenom povečanja produktivnosti in donosnosti.

V ta projekt posodobitve proizvodnih linij bomo že letos vložili 10 milijonov evrov, kar je pomembna in velika naložba, ki je v Žitu ni bilo že nekaj desetletij. To dejstvo najbolje potrjuje zavezanost njegovi nadaljnji krepitvi in razvoju v najmočnejšega ponudnika pekarstva v jugovzhodni Evropi.

image_alt
V ospredju je kruh, tukaj želimo biti najboljši

Vse poslovne prilagoditve se bodo izvajale z namenom ustvarjanja dolgoročno stabilnih temeljev za dobičkonosno poslovanje Žita. Kot posledica vseh teh aktivnosti, ki se bodo odvijale med letom, bo to za nekatere zaposlene rezultiralo tudi v odpovedih delovnega razmerja, ali v možnosti prerazporeditve na druga delovna mesta, tudi upokojitve.

Zagotovo pa postopoma, odgovorno, v dogovoru s sindikati in z izplačanimi ustreznimi odpravninami v skladu z zakonodajo. Ker pogovori še potekajo in se pri tem zasleduje cilj zagotavljanja upoštevanja vseh vpletenih strani, ne moremo podajati več informacij, kot smo jih komunicirali doslej,« so sporočili iz Žita.

Preberite še:

Komentarji: