Prelet vojaških letal za Toma Cruisa

Ob evropski premieri filma Top Gun: Mavericku so v Cannesu priredili pravi spektakel.
Fotografija: Jennifer Connelly in Tom Cruise sta pozdravila številne oboževalce. FOTO: Valery Hache AFP
Odpri galerijo
Jennifer Connelly in Tom Cruise sta pozdravila številne oboževalce. FOTO: Valery Hache AFP

Najprej se je zaslišal neznani šum, ki je nemudoma postal oglušujoč. Na terasi novinarskega središča smo, ne vedoč, kaj se dogaja, nagonsko sklonili glave in nenadoma je nad nami poletela eskadrilja letal in nebo nad Cannesom se je obarvalo v francosko trobarvnico, nato pa so letala poletela v zahajajoče sonce.

V Cannesu se ne šalijo, ko gre za premiero najbolj pričakovanega filma tega leta. Pravkar se je namreč v veliki dvorani Lumière v festivalski palači začela evropska premiera bodočega blockbusterja Top Gun: Maverick v režiji Josepha Kosinskija.

Ekipa filma Top Gun: Maverick. FOTO: Valery Hache AFP
Ekipa filma Top Gun: Maverick. FOTO: Valery Hache AFP

Ekipa filma s Tomom Cruisom in Jennifer Connelly na čelu se je tik pred tem sprehodila po rdeči preprogi in na vrhu stopnic opazovala osupljiv prizor njim na čast. Za ogradami je igralca glasno pozdravila velika množica oboževalcev, ki se je zbrala že par ur prej. Z oken, balkonov in streh bližnjih zgradb so pogled na hollywoodskega zvezdnika lovili še številni drugi.

Utrinke poglejte v spodnjem videu:

(avtorica posnetkov Tina Lešničar)

S Cruisom smo danes popoldne, na dan, ki so ga tukaj poimenovali kar Dan Toma Cruisa, tisti redki, ki smo si že pred festivalom izborili vstopnico, imeli randez-vouz, kakor na festivalu imenujejo srečanje z izbranimi igralci. Tom Cruise je v enourni debati povedal, kako si je že kot otrok želel snemati filme in zdaj živi svoje sanje. »Plezal sem na najvišja drevesa, želel sem biti pilot. Želel sem si pustolovščin. Bil sem sanjač. Nenehno sem si izmišljeval in pisal zgodbe. Ter si predstavljal, kakšno bo moje življenje,« je dejal. »Moj cilj je bil obvladati čim več stvari in filmsko umetnost spoznati do srži.«

Tomu Cruisu so ob tej priložnosti podelili tudi častno zlato palmo. FOTO: Valery Hache/AFP
Tomu Cruisu so ob tej priložnosti podelili tudi častno zlato palmo. FOTO: Valery Hache/AFP

Več o filmu Top Gun: Maverick, ki v naša kina prihaja konec maja, in o obisku Toma Cruisa v Cannesu preberite v petkovem Kultu.

image_alt
Filmsko občestvo nagovoril tudi Zelenski

image_alt
Kdo bo zadal zadnji rez?

Komentarji: