TV namig: Deklina zgodba

Na TVS prihaja druga sezona prikaza distopične prihodnosti, v kateri so ženske izgubile vse pravice. Prikaz tega, kako se je pravzaprav vse skupaj začelo, se zdi strašljivo relevanten za današnje dogajanje v svetu.
Fotografija: Foto HBO
Odpri galerijo
Foto HBO

Sobota, 25. maja

 

Deklina zgodba: TVS 1 ob 22.25



The Handmaid's Tale. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/13. Igrajo: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella, Joseph Fiennes. TV-serija. 60 minut.

Bližnja prihodnost. ZDA je nadomestila Republika Gilead, patriarhalna teokracija, ki temelji na perverznem razumevanju Stare zaveze. V Gileadu so redke preostale plodne ženske dekle prisiljene rojevati otroke bogatim mogočnežem. Če so neposlušne, ostanejo brez očesa ali tudi življenja. 

Na koncu prve sezone so dekle zavrnile kamenjanje svoje kolegice Janine, zato jih čaka okrutna kazen. A ko Lydia izve, da je June noseča, kazen preloži. June se spominja dogodkov iz življenja pred državnim udarom, kako so ženske počasi izgubljale pravice ena za drugo: kako ji je moral recept podpisati mož, kako so ženskam prepovedali imeni bančne račune in nato službe ... Druga sezona osebno zgodbo razširi na družbeni komentar, ki se te dni zdi strašljivo relevanten.

Prva sezona serije je nastala po istoimenskem romanu Margaret Atwood. Lani jeseni je pisateljica napovedala nadaljevanje romana iz 1985. Naslov mu bo The Testaments in se bo dogajal petnajst let po koncu prve knjige. Izšel bo septembra. Tretja sezona serije bo imela premiero na Huluju 5. junija.

Komentarji: