TV namigi: Dobra žena, Tarča, Globus in Točka preloma

Priporočamo režijski prvenec igralke Mirjane Karanović o ženi, ki jo čaka življenjski obračun, ko odkrije, da je njen mož vojni zločinec.
Fotografija: Dobra žena Foto Tvs
Odpri galerijo
Dobra žena Foto Tvs

Četrtek, 18. oktobra

 

Dobra žena: TVS 2 ob 21.35

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Koprodukcija, 2016. Režija: Mirjana Karanović. Igrajo: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Bojan Navojec, Jasna Đuričić. Drama. 90 minut.
Režijski prvenec srbske igralke Mirjane Karanović, ki tudi igra glavno vlogo, je na ljubljanskem festivalu Liffe prejel vodomca za najboljši film.

Milena živi umirjeno družinsko življenje v elitnem predelu Beograda. Njen mož ni pijanec, je ne vara in ni nasilnež in Milena misli, da ima srečo. A nekega dne med pospravljanjem najde VHS kaseto in na njej nepričakovano ugleda moža v drugi podobi: kot vojnega zločinca.

Milena je korak za korakom prisiljena pogledati za fasado svojega doma, hkrati z njo pa režiserka pogleda za fasado srbske družbe, ki še ni naredila svojega vojnega obračuna.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.
 

Preberite še: Delov pogovor z Mirjano Karanović.

 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok, Janja Koren. Aktualno-informativna oddaja.​
Tarča: več sto kandidatov se bo potegovalo za župane v 212 občinah, za uresničitev vseh želja občanov pa bo morala poskrbeti tudi politika. O tretji osi, domovih za ostarele, bančnih poslovalnicah, zdravnikih.

V Globusu o Evropi pred volitvami: Brexit, migracije, evro, bruseljska birokracija – teme, ki bodo krojile predvolilno kampanjo držav Evropske unije.

Točka preloma: leta 2020 naj bi v Sloveniji prvič plačali nov davek na nepremičnine. Prvi obrisi so znani – kdo bo obdavčen bolj, kdo manj, kdo bo izvzet? Pa tudi o pomenu oblikovanja za poslovni uspeh podjetja

Komentarji: