Vstopnice za Rekviem pod taktirko Plácida Dominga v Ljubljani tarča spletnega preprodajalca

Organizatorji prihajajočega 67. Ljubljana Festivala so globalno usmerjenega spletnega ponudnika vstopnic Viagogo že prijavili policiji.
Fotografija: Plácido Domingo se je kot tenorist v Ljubljani s koncertom prvič predstavil lani, kot dirigent se vrača letos. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Plácido Domingo se je kot tenorist v Ljubljani s koncertom prvič predstavil lani, kot dirigent se vrača letos. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Vstopnice za Rekviem Giuseppeja Verdija pod taktirko Plácida Dominga, ki se bo v Cankarjevem domu v Ljubljani 17. junija prvič pri nas predstavil v vlogi dirigenta, so postale tarča spletnega preprodajalca, so prepričani na sedežu Ljubljana Festivala, ki bo poleti zaživel v 67. izdaji. Preprodajalca, globalno orientirano spletno podjetje Viagogo, so že prijavili policiji, je sporočila predstavnica festivala za stike z javnostjo Živa Steiner.

Vstopnice za nekatere prireditve prihajajočega festivala, ki bo na sporedu med 2. julijem in 5. septembrom, so že v prodaji, na spletu pa so njegovi organizatorji zasledili omenjenega nepooblaščenega prodajalca vstopnic. Prodaja jih po višji ceni. Tako jih Ljubljana Festival ponuja v razponu 19, 29, 46, 79 in (najdražje, spominske) 84 evrov, Viagogo pa v razponu od 35 do 85 evrov.

Cene vstopnic za Domingov koncert v Ljubljani so v spletni ponudbi portala Viagogo bolj zasoljene.
Cene vstopnic za Domingov koncert v Ljubljani so v spletni ponudbi portala Viagogo bolj zasoljene.


Vaigogo je sicer spletni prodajalec vstopnic, ki ga je v Londonu leta 2006 ustanovil Američan Eric Baker, njegovo mrežo pa sestavlja 60 globalno usmerjenih medmrežnih portalov z uporabniki v 160 državah. Kot izveš na spletni Wikipediji, je bilo podjetje že v preteklosti tarča kritik zaradi napihovanja cen vstopnic.

Komentarji: