Milan Jakopovič kandidat Levice za ljubljanskega župana

Pedagog in humanitarec Jakopovič je leta 2016 postal Delova osebnost leta.
Fotografija: Mesto mora delovati v dobro prebivalk in prebivalcev Ljubljane in ne za zasebne interese, so iz stranke Levica navedli v sporočilu za javnost. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Mesto mora delovati v dobro prebivalk in prebivalcev Ljubljane in ne za zasebne interese, so iz stranke Levica navedli v sporočilu za javnost. FOTO: Jože Suhadolnik

Predstavniki ljubljanskega mestnega odbora Levice so na občinsko volilno komisijo vložili kandidaturo Milana Jakopoviča za ljubljanskega župana. Pedagog in humanitarec ter ustanovitelj in predsednik društva Petka za nasmeh Jakopovič je leta 2016 postal Delova osebnost leta.

»Cilj Levice je zagotoviti kvalitetno in dostojno življenje v mestu vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom in ne le tistim, ki si lahko življenje v njem privoščijo ob vse bolj naraščajočih cenah stanovanj, življenjskih stroškov in drugih za življenje potrebnih storitev. Zato bomo pred interese kapitala postavili potrebe ljudi ter si skupaj z njimi prizadevali za reševanje vse bolj perečih socialnih, stanovanjskih in infrastrukturnih vprašanj v mestu in njegovi okolici. Ker imajo pravico do mesta vsi, je treba prelomiti z uveljavljeno avtokratsko in netransparentno prakso upravljanja s skupnim dobrim,« so zapisali v sporočilu za javnost.

»Mesto mora delovati v dobro prebivalk in prebivalcev Ljubljane in ne za zasebne interese, kar je mogoče zagotoviti le s skupnim demokratičnim in neposrednim odločanjem pri urejanju javnih zadev in proračunskih sredstev. Ob tem ne smemo pozabili, da mesto ob zagotavljanju enakih možnostih za vse na področju javnega zdravstva in šolstva potrebuje tudi premišljeno trajnostno mobilnost, ozelenitev urbanih površin in številne druge ukrepe, ki so nujni za ekološko preobrazbo Ljubljane,« so še dodali.

Jakopovič je leta 2017 postal Delova osebnost leta. FOTO: Matej Družnik
Jakopovič je leta 2017 postal Delova osebnost leta. FOTO: Matej Družnik


Na listi Levice za člane mestnega sveta je 36 kandidatk in kandidatov. Na kandidatni listi so med drugimi dr. Asta Vrečko, Grega Ciglar, Urška Honzak in Anže Štrukelj, poslanki Violeta Tomić in Nataša Sukič ter kulturniki Alenka Pirjevec, Alen Jelen in Lara Jankovič.

Vsebinske ukrepe in politike razvoja za Ljubljano, ki so jih pripravili v mestnem odboru Levice za lokalne volitve, bodo predstavili v torek, 23. oktobra.

Preberite še:

Komentarji: