Pripravite se na zastoje v Ljubljani

Zaradi prenove bo Drenikova ulica popolnoma zaprta do 3. marca, Cesta dveh cesarjev pa predvidoma do 30. aprila.
Fotografija: Gradbena dela na Drenikovi ulici bodo potekala vsaj do 3. marca. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Gradbena dela na Drenikovi ulici bodo potekala vsaj do 3. marca. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – V prestolnici je v prihodnjih tednih pričakovati kar precej zastojev, kar nekaj prog mestnega avtobusa pa bo vozilo po spremenjenih trasah. Od sobote je namreč za promet popolnoma zaprta Drenikova ulica, od danes pa še Cesta dveh cesarjev. 

Zapora Drenikove ulice, ki povezuje Šiško z Bežigradom, bo na odseku med Celovško cesto in Verovškovo ulico trajala predvidoma do 3. marca. Moten pa bo tudi promet na križišču med Celovško in Drenikovo. V smeri proti središču mesta bo potekal po dveh pasovih, rumenem za mestne avtobuse in drugem za ostali promet, v smeri proti Gorenjski pa po enem samem voznem pasu. Levo zavijanje s Celovške ceste na ulico Na Jami ne bo mogoče.

Sprememba na Drenikovi ulici. FOTO: MOL
Sprememba na Drenikovi ulici. FOTO: MOL


​Ko bo urejen ta vzhodni del križišča Celovške in Drenikove, bo zapora prestavljena na zahodni del oziroma na križišče Celovške in ulice Na jami, ki bo zaprta za promet predvidoma dva tedna.

​Že decembra, ko so za nekaj dni v tem delu Celovške omejili promet na en sam vozni pas, so bili precejšnji zastoji.
 

​Mestna avtobusa po obvozu


V prihodnjih 14 dneh bo obvoz urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti, progi mestnih avtobusov številka 7 in 22 pa bosta vozili po spremenjenih trasah. Sedmica bo v smeri proti Pržanu vozila po Celovški, Šišenski in Vodnikovi cesti, namesto da bi zavila Na jamo. Ko bodo začeli obnovo ulice Na jami, pa bo obvoz po Šišenski potekal v obeh smereh.

Avtobusi na liniji 22 bodo v smeri proti Kamni Gorici vozili po Drenikovi, Verovškovi in Goriški ulici do Litostrojske in po njej čez Celovško na Šišensko. V nasprotni smeri, proti Bežigradu, pa po Goriški, Aljaževi, Černetovi in Verovškovi na Drenikovo.

​Na Drenikovi že od oktobra širijo pločnike, da bo več prostora za kolesarje in pešce, ki bodo med Celovško in Verovškovo delili skupno površino, vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, hkrati pa poteka tudi obnova toplovoda. Vrednost projekta, ki ga izvaja Prenova-gradbenik, je 2,7 milijona evrov brez DDV.
 

​Cesta dveh cesarjev bo zaprta do 30. aprila


Zaradi gradnje kanalizacije in preureditve preostale cestne ter komunalne infrastrukture bo predvidoma do 30. aprila zaprta Cesta dveh cesarjev. 

Zapora na Cesti dveh cesarjev FOTO: LPP
Zapora na Cesti dveh cesarjev FOTO: LPP


Mestni avtobus na progi 1D bo vozil po skrajšani trasi, in sicer do obračališča Mestni log.

Gradbena dela bodo potekala v okviru kohezijskega projekta nadgradnje kanalizacijskega omrežja Čisto zate v Mestni občini Ljubljana, Medvodah in Vodicah, ki je vreden 111 milijonov evrov brez DDV, 69 milijonov evrov zanj pa je iz evropskih sredstev.

Kohezijski projekt, s katerim bodo kanalizacijo uredili na 261 ulicah in na javno kanalizacijo priključili več kot 22.000 prebivalcev, bo potekal do leta 2021.


Gradbišč bo še več


S pomladjo se bo v Ljubljani odprlo še več gradbišč. Občina načrtuje, prav tako s pomočjo evropskih sredstev, prenovo Poljanske ceste med Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu.

Kmalu se bo začela tudi prenova Trubarjeve ulice, ki bo potekala v treh fazah, najprej bo na vrsti odsek med Prešernovim trgom in Resljevo cesto.

Preberite še:

Komentarji: