Direktor koprskega stanovanjskega sklada govori o zaroti

Goran Malenić, direktor koprskega javnega stanovanjskega sklada, prepušča odločitev o njegovem odhodu s te funkcije nadzornemu svetu.
Fotografija: Malenić, nekoč tesen sodelavec nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, je v noči na 8. november, po končanem posvetu o nepremičninah v Portorožu, vinjen odpeljal iz Hotela Slovenija. FOTO: NK Koper
Odpri galerijo
Malenić, nekoč tesen sodelavec nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, je v noči na 8. november, po končanem posvetu o nepremičninah v Portorožu, vinjen odpeljal iz Hotela Slovenija. FOTO: NK Koper

»Vse, kar delajo, je odgovor na obisk prvega županovega svetovalca Roberta Šuca pri meni doma in njegovo izsiljevanje pred družino. Vse bom dal ven ob pravem času,« pravi direktor koprskega javnega stanovanjskega sklada Goran Malenić, a več od tega ne razkriva. Robert Šuc pa za medije ni dosegljiv.  Koprski župan Aleš Bržan je novinarjem pojasnil, da za Šucev obisk ve in da Malenić ne uživa več njegovega zaupanja.

Na vprašanje, ali drži, da ne namerava odstopiti, potem ko so ga vinjenega za volanom ustavili policisti, je odgovoril, da to odločitev prepušča nadzornemu svetu sklada. Predsednica nadzornega sveta Mojca Hilj Trivić se je sicer že javno zavzela za njegovo razrešitev. Malenić še dodaja, da bo za napako, ki jo je storil, prevzel svojo odgovornost in obveze, ki mu jih bo naložilo sodišče.

Malenić, nekoč tesen sodelavec nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, je v noči na 8. november, po končanem posvetu o nepremičninah v Portorožu, vinjen odpeljal iz Hotela Slovenija. Policiste je poklicalo kar osebje hotela, potem ko Malenić ni hotel plačati zapitka za 500 evrov (Malenić je sicer za medije že povedal, da je pijačo naročal nekdo drug, ki je potem znesek tudi poravnal).
 

Malenića predvidoma čaka 1200 evrov globe, morda celo odvzem vozniškega dovoljenja

 

Ko so ga omenjenega večera ustavili policisti, je alkotest pokazal 0,53 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Direktor koprskega stanovanjskega sklada pa je dogodek že obžaloval. Predvidoma ga čaka plačilo 1200 evrov globe in morda celo odvzem vozniškega dovoljenja.

Koprski župan Aleš Bržan je poudaril, da je bil Malenić ta dan uradno na bolniškem dopustu, posledice za to dejanje pa so, kot je menil, jasne – pričakuje njegov odstop. Pred dobrima dvema mesecema je zato, ker je vinjen vozil po avtocesti v nasprotno smer, odstopil podžupan Patrik Peroša, ki je sicer funkcijo opravljal nepoklicno.

Pozitiven na preizkusu z alkotestom pa je bil pred dobrim tednom tudi župan občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar. Potem ko so ga policisti v okviru poostrenega nadzora ustavili, je med parkiranjem svojega avtomobila zadel v vozilo domačina. Izkazalo se je, da ima 0,26 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ostal je brez vozniškega dovoljenja za 24 ur in dobil globo 720 evrov.

Preberite še:

Komentarji: