Konec glasovanja za slovenski avto leta

Bralci, gledalci in poslušalci ste izbirali med 27 novimi modeli na slovenskem trgu.
Fotografija: Kdo bo slovenski avto leta 2023? FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Kdo bo slovenski avto leta 2023? FOTO: Uroš Modlic

Slovenski mediji bomo že enaintridesetič zapored priredili tradicionalni izbor slovenskega avta leta. V njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net ter avtomobilski blog Komotar minuta.

Najprej ste imeli glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki ste s svojimi glasovi izbrali finaliste ter jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz navedenih medijev.

Glasovali ste lahko za 27 različnih avtomobilov. So precej pestra družba: med njimi so predvsem evropski in azijski izdelki (tudi kak ameriški), če gledamo karoserijski izvedbe, je veliko seveda športnih terencev in križancev različnih mer, so še tudi klasični modeli v smislu kombilimuzin, limuzin ali karavanov, najde se celo kak velikoprostornež. Tudi v pogonskem smislu lahko govorimo o pestri ponudbi, nekateri novinci imajo še vedno klasični pogon z motorjem na notranje zgorevanje, ki pa je pogosto tako ali drugače elektrificiran, so tudi modeli, ki so pripravljeni le kot električni baterijski izdelki.

Lani so se v finalu merili VW ID.4, škoda enyaq, toyota yaris cross, opel mokka in renault megane conquest. FOTO: Uroš Modlic
Lani so se v finalu merili VW ID.4, škoda enyaq, toyota yaris cross, opel mokka in renault megane conquest. FOTO: Uroš Modlic

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največjo podporo bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo peterico finalistov ocenili še novinarji. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2023.

Vrhunec dogajanja bo januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskega avta leta, odločili o zmagovalcu.

Nagrade

Vsi, ki ste s svojim glasom za Slovenski avto leta 2023 sodelovali v glasovanju in na koncu skupaj izbrali finaliste izbora za leto 2022, boste prišli v boben za žrebanje treh lepih nagrad. Žrebanje bo potekalo v v okviru finalne prireditve za izbor Slovenskega avta leta 2023, ki bo potekal sredi januarja, objavljeno pa bo naslednji dan na vseh medijskih kanalih medijskih hiš, ki sodelujejo v izboru Slovenski avto leta.

Preberite še:

Komentarji: