Prihaja novi audi Q3

Audi Q3 letnika 2018 zunaj deluje bolj ostro, njegove luči so nižje, maska bolj pou­darjena.
Fotografija: Povsem novi audi Q3 druge generacije. FOTO: Audi
Odpri galerijo
Povsem novi audi Q3 druge generacije. FOTO: Audi

 

Audi je razkril podobo nove, druge generacije svojega kompaktnega športnega terenca audi Q3, ki so ga želeli z njegovimi dimenzijami postaviti čim bolj na sredino med modela Q2 in Q5. Novinec je dolg 448 cm, kar je za skoraj 10 cm več, kot je meril predhodnik, malo je tudi širši in za odtenek nižji. Zaradi za skoraj 8 cm daljše medosne razdalje je pričakovano več prostora za potnike, zadnja klop je vzdolžno pomična in se deli v razmerju 40/20/40, prtljažnik pa v osnovi meri 530 litrov.
 

Oblikovne in vsebinske spremembe


Audi Q3 letnika 2018 zunaj deluje bolj ostro, njegove luči so nižje, maska bolj pou­darjena. Tudi v kabini so seveda oblikovne in vsebinske spremembe, za volanom je pričakovano virtualni kokpit, na sredini armaturne plošče večfunkcijski zaslon z upravljanjem na dotik, a pod njim še vedno tudi ločena stikala za nastavljanje klimatske naprave ali voznih programov.


Na evropske trge bo zapeljal novembra


Pričakovano bo lahko Q3 bogato opremljen z varnostnimi asistenčnimi sistemi. Pri pogonski tehniki pač ni radikalnih sprememb, na voljo bodo različni štirivaljni bencinski in dizelski motorji v razponu moči od 110 kW (150 KM) do 169 kW (230 KM), menjalnik bo lahko odvisno od motorja šeststopenjski ročni ali samodejni S-tronic s sedmimi stopnjami. Na izbiro bo tudi štirikolesni pogon, ne govorijo pa, vsaj za zdaj ne, o kaki hibridni pogonski izvedbi. Novi audi Q3, ki je tekmec modelom, kot sta BMW X1 ali volvo XC 40, naj bi na evropske trge zapeljal novembra.

Komentarji: