Charles goste ganil do solz, Harry se je šalil

V javnost so prišle nekatere podrobnosti z večernega sprejema mladoporočenih britanskega princa Harryja in Meghan Markle, ki ga je pripravil ženinov oče, princ Charles.
Fotografija: Princ Charles je Meghan popeljal do oltarja. FOTO: Youtube/
Odpri galerijo
Princ Charles je Meghan popeljal do oltarja. FOTO: Youtube/

Britanski prestolonaslednik, ki je mladoporočenca in okoli 200 povabljenih gostil na poročni večerji, je že na popoldanskem sprejemu v Windorskem gradu, ki se ga je udeležilo okoli 600 svatov, zbrane ganil do solz z govorom o svojem najmlajšem sinu.

Charles je po poročanju britanskih medijev orosil marsikatero oko, ko je opisoval, kako je malega Harryja hranil po steklenički in mu menjaval plenice ter z besedami o tem, kako čustveno je bilo opazovati njegovega malega fanta, kako se poroči. »Moj dragi stari Harry, tako zelo sem srečen zate,« je dejal 33-letnemu sinu. Govor, ki naj ne bi bil načrtovan, je imel tudi ženin in poudaril, kako srečen je, ter v šali obljubil, da ameriški gostje z gradu ne bodo ukradli nobenih mečev. Goste je nato šaljivo prosil, da naj ob odhodu ne delajo zganjajo preveč hrupa, da ne bodo zbudili sosedov. Nato naj bi goste vprašal, če zna kdo med njimi igrati klavir, preden je Elton John zaigral venček svoji uspešnic - Your Song, Tiny dancer, Circle of Life in I'm Still Standing.

Meghan Markle in princ Harry sta se po poroki in sprejemu na gradu Windsor preoblekla preden sta se podala na večerjo v  Frogmore.
Meghan Markle in princ Harry sta se po poroki in sprejemu na gradu Windsor preoblekla preden sta se podala na večerjo v  Frogmore.


Ženin je tudi pohvalil svojo nevesto, češ da je vse skupaj prestala z veliko miline in dodal: »Zelo dober par sva.« Nato naj bi svoji nevesti dejal: »Komaj čakam, da preživim preostanek življenja s teboj.«

Na večerji so imeli govore princ Willima ter Harryjeva dobra prijatelja Tom Inskip in Tom Van Straubenzee. trojico so zabičali, da naj bolj pikantne dele svojega govora prihranijo za bolj pozno uro, ko bodo nekateri starejši gostje že odšli. Ti tako niso slišali šal o plejbojevski preteklosti princa Harryja in njegovem obisku Las Vegasa, s katerega so prišle v javnost fotografije golega Harryja.

Harry in Meghan naj bi svoj prvi ples kot mož in žena zaplesala na pesem Whitney Houston I Wanna Dance With Somebody.

Komentarji: