Forrest Gump bo zaživel v Bollywoodu

Indijski zvezdnik Aamir Khan bo v novem filmu nadomestil Toma Hanksa, ki je leta 1995 prejel oskarja za glavno vlogo.
Fotografija: Amir Khan velja za enega od najvplivnejših predstavnikov indijske kinematografije. FOTO: Edgar Su/Reuters
Odpri galerijo
Amir Khan velja za enega od najvplivnejših predstavnikov indijske kinematografije. FOTO: Edgar Su/Reuters

Film Forrest Gump, ki je polnil kinematografe pred 25 leti, bo dobil bollywoodsko priredbo. V naslovni vlogi bo nastopil indijski zvezdnik Aamir Khan, film pa bo luč sveta predvidoma ugledal prihodnje leto okoli božiča.

Priredba ameriške filmske uspešnice, ki je v režiji Roberta Zemeckisa prejela šest oskarjev, nastaja v koprodukciji Viacom18 Studios in Aamir Khan Productions pod režisersko taktirko Advaita Chandana. »Forrest Gump mi je bil od nekdaj všeč. Je čudovita zgodba, ob kateri se dobro počutimo, in je film za vso družino,« je dejal štiriinpetdesetletni Khan ob predstavitvi filma v Mumbaju.


Zgodba o preprostem možu


Forresta Gumpa je v ameriškem filmu upodobil Tom Hanks in prejel oskarja za glavno vlogo. Zgodba sledi preprostemu in umsko zaostalemu moškemu, ki mu uspe, da se v življenju znajde na vsakem zgodovinsko pomembnem dogodku v Ameriki, čeprav je pri tem ves čas skromno začuden nad dogajanjem okoli sebe.Ključnih dogodkov iz svojega življenja se spominja sedeč na avtobusni postaji, tako da jih pripoveduje naključnim mimoidočim. Zemeckisov film iz leta 1994 je doživel komercialni uspeh, v blagajne pa prinesel več kot 677 milijonov dolarjev.


Najbolj sijajna zvezda indijskega filma


Amir Khan je igralec, režiser in voditelj televizijskih pogovornih oddaj ter velja za enega od najvplivnejših predstavnikov indijske kinematografije. Je zelo priljubljen tudi na Kitajskem in v državah Jugovzhodne Azije, v reviji Newsweek­ so ga razglasili za največjo filmsko zvezdo na svetu.

Ob Khanu bo v novem filmu o Forrestu Gumpu igrala zvezdnica Kareena Kapoor Khan. Bollywoodske priredbe uspešnih hollywoodskih filmov so v zadnjih letih vse bolj priljubljene. Na indijskih platnih bo zaživela tudi različica filma Krive so zvezde iz leta 2014.

Komentarji: