Kevin Hart vendarle ne bo vodil oskarjev

Najbolj nezaželena služba v zabavni industriji je še vedno na voljo. 
Fotografija: Kevin Hart še vedno upa, da bo nekoč lahko vodil oskarje. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Kevin Hart še vedno upa, da bo nekoč lahko vodil oskarje. FOTO: Shutterstock

»Moja mama se smeji na vsa usta,« je komik in igralec Kevin Hart pospremil objavo, da bo vodil podelitev oskarjev prihodnje leto. A smeh in ponos njegove mame nista trajala prav dolgo. Ob razglasitvi Harta za voditelja oskarjev so se mnogi namreč spomnili enega njegovih stand-up nastopov izpred nekaj let. V njem je med drugim dejal, da bi bil zelo nesrečen, če bi se izkazalo, da je njegov sin homoseksualec. Tudi sicer je imel Hart v svojih nastopih homofobne izpade, kar v sodobnem politično korektnem Hollywoodu ni bilo najbolj toplo sprejeto.

In ravno njegova preteklost ga je zdaj stala vodenja. Zaradi številnih kritik se je sam odločil, da vodenje vendarle zavrne. Pojasnil je, da noče biti črna pika na prireditvi, ki slavi nadarjene umetnike. »Iskreno se opravičujem skupnosti LGBTQ za svoje besede. Žal mi je, da sem določene ljudi prizadel,« je sporočil in dodal, da se kot človek še razvija. »Moj cilj je, da združujem ljudi, ne da jih razdvajam.« Hartova dolgoletna želja je bila voditi oskarje in upa, da se mu bo ta priložnost še kdaj ponudila. 

Hart je stand-up komik in zvezdnik, ki je zaslovel s filmi, kot so: Film, da te kap, Smrt na pogrebu, 40-letni devičnik, v zadnjih letih pa je nastopil v filmih Jumanji: dobrodošli v džungli, Večerna šola, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2, kar ni naključje. Hart, ki je odraščal v problematičnih družini, je kot mladostnik kar nekaj časa poskušal najti svoj poklic. Po spodletelem študiju se je zaposlil kot prodajalec čevljev, pri tem pa gradil svojo kariero stand-up komika.

Letos imajo organizatorji sicer kar nekaj težav pri iskanju voditelja prireditve. Kot so zapisali v Guardianu, voditelji oskarjev zadnjih let niso navdušili. Jimmy Kimmel je bil dolgočasen, Seth MacFarlane v svojih šalah žaljiv. Hollywood Reporter je, denimo, razglasil vodenje oskarjev za najmanj zaželeno službo v Hollywoodu.

Komentarji: