Na gradu Windsor krstili prvorojenca Meghan in Harryja

Prvorojenca vojvode in vojvodinje sussekške je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je par tudi poročil.
Fotografija: Kmalu po krstu Archieja je sledila objava uradne fotografije. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kmalu po krstu Archieja je sledila objava uradne fotografije. FOTO: Reuters

V kapeli na gradu Windsor so danes v ožjem družinskem in prijateljskem krogu krstili prvega sina britanskega princa Harrya in njegove soproge Meghan. Krsta Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja se sicer zaradi drugih obveznosti ni udeležila kraljica Elizabeta II.

Prvorojenca vojvode in vojvodinje sussekške je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je tudi poročil Harryja in Meghan, poroča britanski BBC.

Par je prve krstne fotografije objavil na instagramu.Krstu so med drugim prisostvovali Harryjev brat, princ William, s soprogo Kate ter Harryjev oče, princ Charles s soprogo Camillo. Kraljevi par se je odločil, da bo krst dvomesečnega otroka potekal v ožjem krogu brez prisotnosti medijev. Uradne fotografije je posnel Chris Allerton, ki je bil tudi uradni poročni fotograf. Par se je tudi odločil, da javnosti ne bodo razkrili imen Archiejevih botrov.

Kljub temu sta se Harry in Meghan držala nekaterih kraljevih tradicij. Archie je bil med drugim oblečen v ročno izdelano repliko krstne obleke, ki jo je nosila najstarejša hči kraljice Viktorije. To obleko so nosili otroci kraljevi družine za krst že zadnjih 11 let. Sešila jo je šivilja kraljice Elizabete II. Angela Kelly.

Komentarji: