Vojvodinja Meghan v novi vlogi

Nekdanja igralka in zdajšnja soproga princa Harryja Meghan Markle je kot prva članica britanske kraljeve družine postala gostujoča urednica revije Vogue.
Fotografija: Sama je zavrnila ponudbo, da bi se pojavila na naslovnici, saj se ji je to zdelo preveč bahavo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Sama je zavrnila ponudbo, da bi se pojavila na naslovnici, saj se ji je to zdelo preveč bahavo. FOTO: AFP

Kljub natrpanemu urniku se je odzvala povabilu glavnega urednika britanske izdaje modne biblije Edwarda Enninfula, za oblikovanje naslovnice pa sta izbrala priznanega fotografa Petra Lindbergha. Naslovnico septembrskega Voguea krasi petnajst žensk, ki si prizadevajo za spremembe, pionirk, ki jih vojvodinja Sussekška občuduje, številko pa je poimenovala »sile sprememb«.Med izbranimi ženskami so legendarna igralka Jane Fonda, model in aktivistka, ki se ukvarja z duševnim zdravjem, Adwoa Aboah, transseksualna igralka in zvezdnica priljubljene serije Oranžna je nova črna Laverne Cox, okoljska aktivistka Greta Thunberg, igralka Salma Hayek, novozelandska premierka Jacinda Ardem, nekdanji supermodel in humanitarka Christy Turlington Burns in nigerijska literarna zvezda Chimamanda Ngozi Adichie. Pri revjiji so septembrsko številko napovedali kot njihovo najbolj pomembno letos in pohvalili Meghan, da se je aktivno angažirala v vseh vidikih, od vsebine do izbire fotografij in postavitve strani. Vojvodinjina ideja je bila tudi, da je na naslovnici še šestnajsti, prazen okvir, ki predstavlja ogledalo. To naj bi bralce nagovarjalo in opogumljalo, naj si za spremembe prizadevajo v svojem okolju.

...
...


V reviji je objavljen tudi Meghanin intervju z nekdanjo prvo damo ZDA Michelle Obama. Vojvodinja se na naslovnici ni želela pojaviti, ker se je bala, da bi izpadla preveč hvalisavo. Meghanin izbor je naletel tudi na kritike: največ jih je letelo na dejstvo, da na naslovnico ni uvrstila moževe babice, britanske kraljice Elizabete II, pa tudi na dejstvo, da je izpustila medicinske sestre, zdravnice, odvetnice in učiteljice. Članica britanskega parlamenta in zagovornica brexita Ann Widdecombe je za Sun komentirala: »Ne le, da bi se morali člani kraljeve družine držati stran od politike, videti jih moramo, da se držijo stran od politike. Odgovorna urednica revije Majesty Ingrid Seward pa je pripomnila, da je »vojvodinja Sussekška naredila veliko uslugo podjetju Condé Nast in precej manjšo hiši Windsor.«

Komentarji: