Warren Buffett je preklopnega samsunga končno zamenjal za iphone

Devetinosemdesetletni milijarder je to storil zgolj zato, ker se mu je stari mobilni telefon dokončno pokvaril.
Fotografija: Warren Buffett si je končno omislil iphone. FOTO: Johannes Eisele/AFP
Odpri galerijo
Warren Buffett si je končno omislil iphone. FOTO: Johannes Eisele/AFP

Generalni direktor družbe Berkshire Gathaway in milijarder Warren Buffett se je po dolgih letih moral dokončno posloviti od svojega prastarega preklopnega telefona Samsung SCH-U320, o katerem je že leta 2013 za CNN v šali dejal, da mu ga je podaril izumitelj telefona Alexander Graham Bell. Zdaj pravi, da se mu je samsung dokončno pokvaril in bo zato odslej uporabljal iphone, poroča CNN
 

Solastnik Appla


Zgodba pri kateremkoli devetinosemdesetletniku ne bi bila nič nenavadnega, toda vrednost družbe Berkshire Gathaway, ki jo vodi Buffett, je ocenjena na okrog 560 milijard ameriških dolarjev (516 milijard evrov) in je lani ustvarila več kot 29 milijard ameriških dolarjev (26,7 milijarde evrov) neto dobička.

Družba je tudi lastnica okrog 5,6 odstotka delnic Appla in je s tem ena njegovih največjih delničark, zato so v preteklosti Applovi vodilni možje Buffettu že večkrat podarili iphone, a jih vse do zdaj ni uporabljal. Zdaj je bil pač primoran začeti uporabljati novejši telefon, vendar po poročanju CNN na novem iphonu nima veliko aplikacij in ga ne uporablja kot pameten telefon. »Uporabljam ga pač za telefoniranje,« pravi in opozarja, da ima vendarle že devetinosemdeset let in da je iphone šele dobro začel uporabljati.

Sicer pa novi iphone ni prva Applova naprava, ki jo uporablja Buffett. Že pred tem je uporabljal ipad, da je na njem spremljal dogajanje na borzah, je dejal novinarjem. Z ipada je leta 2013 poslal tudi svoj prvi tvit.

Preberite še:

Komentarji: