Filmska zvezda je rojena

Igralski prvenec Lady Gaga in režijski debi Bradleyja Cooperja visoko v tekmi za oskarje.
Fotografija: Lady Gaga se je tokrat prvič preizkusila v glavni ženski vlogi.  FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Lady Gaga se je tokrat prvič preizkusila v glavni ženski vlogi.  FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Na beneškem filmskem festivalu je luč dneva ugledal tudi film igralca Bradleyja Cooperja, ki se je tokrat prvič preizkusil v vlogi režiserja. Zvezda je rojena (A Star Is Born) z vidika scenarija ne odkriva tople vode. Zgodba datira v leto 1932 in je bila v filmskem formatu odigrana že četrtič. Tokrat pa je v glavni vlogi nastopila Lady Gaga.

Kritiki pozitivno vrednotijo predvsem pristen in čustveno nabit odnos med glavnima igralcema. Cooperjev režijski prvenec in igralski talent Lady Gaga uvrščajo visoko na seznam morebitnih prejemnikov številnih nagrad, med drugim oskarjev, ki jih bodo podelili 24. februarja.

Režiser in glavni igralec Bradley Cooper in vodilna igralka Lady Gaga na premieri filma Zvezda je rojena na Mednarodnem festilvalu filma v Torontu (TIFF). FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Režiser in glavni igralec Bradley Cooper in vodilna igralka Lady Gaga na premieri filma Zvezda je rojena na Mednarodnem festilvalu filma v Torontu (TIFF). FOTO: Mario Anzuoni/Reuters


To je tudi prva glavna filmska vloga, v kateri se je pop glasbenica preizkusila, odzivi javnosti pa so kljub skromnim pričakovanjem po prvih kritikah pozitivni. Dobitnica številnih glasbenih nagrad v filmu igra mlado umetnico, ki je obupala nad svojimi sanjami o uspešni pevski karieri. Svojim sanjam začne spet slediti, ko spozna težavnega glasbenika Jacksona Maina (Cooper).

Peter Bradshaw je za Guardian film ocenil s petimi zvezdicami, glavno igralko pa označil za senzacionalno. »Lady Gaga ima sposobnost, da hkrati nastopa kot vsakdanja oseba, navadni človek ter nadzemeljsko zvezdniško bitje na višji ravni,« je za angleški časopis zapisal Bradshaw.Filmski kritiki so pozitivno vrednotili predvsem avtentičnost igralskih sposobnosti glavne igralke. Njena karizma gledalca pritegne k filmu ter pri njem vzbudi prepričanje, da je Ally zgolj mlada in neizkušena pevka, čeprav je Lady Gaga uveljavljeno ime v svetu slavnih in velja za eno uspešnejših pevk.

Številni so poudarili tudi pristen odnos, ki sta ga na velikem platnu razvila glavna igralca. Njuna lika skupaj zaživita kot čudovit par in pri gledalcih poskrbita za čustveni nokavt. 

Lady Gaga se je tokrat prvič preizkusila v glavni ženski vlogi. FOTO: Tony Gentile/Reuters
Lady Gaga se je tokrat prvič preizkusila v glavni ženski vlogi. FOTO: Tony Gentile/Reuters


V igralskih vodah so se preizkusile tudi številne druge pevke. Med njimi velja omeniti Cher, ki je leta 1988 prejela oskarja za najboljšo igralko v glavni vlogi filma Mesečnica (Moonstruck). Najprestižnejšo filmsko nagrado je leta 2007 prejela tudi Jennifer Hudson, ki se je v svet slave podala kot zmagovalka glasbene oddaje Ameriški idol (American Idol). Oskarja je prejela za najboljšo igralko, in sicer v filmu Sanjske punce (Dreamgirls).

Preberite še:

Komentarji: