Na Evrovizijo v Rotterdamu se vrača plejbek

Vnaprej posneti spremljevalni vokali bodo prihodnje leto dovoljeni, njihovo število ne bo omejeno.
Fotografija: Slovenijo bo v Rotterdamu zastopala Ana Soklič, a ne z zmagovalno Vodo z letošnje Eme. FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Slovenijo bo v Rotterdamu zastopala Ana Soklič, a ne z zmagovalno Vodo z letošnje Eme. FOTO: Promocijsko gradivo

Pravila Evrovizije so se spremenila, poroča portal evrovizija.com. Predvsem z razlogom zagotovitve, da evrovizijsko tekmovanje v prihodnje bo, in sicer ne glede na spremenljive globalne okoliščine po svetu. Tako razlog za spremembo argumentirajo v zvezi EBU, v kateri si želijo, da bi bila organizacija evrovizijskega izbora v prihodnje pripravljena na najrazličnejše okoliščine.V sodelujočih državah se bodo lahko prihodnje leto odločili, ali bodo spremljevalni vokali ob njihovih skladbah zapeti v živo na evrovizijskem odru ali pa bodo vnaprej posneti. Prav tako bo dovoljena kombinacija posnetega spremljevalnega vokala in prepevanja v živo.
 

Zmanjševanje stroškov


Sprememba pravil pomeni tudi, da število spremljevalnih vokalov – če bodo ti posneti vnaprej – ne bo več omejeno. Za zdaj je namreč lahko na evrovizijskem odru ob nastopu posamezne države največ šest ljudi. To ostaja merodajno še naprej.

Zveza EBU je sicer pojasnila, da odločitev o posnetih spremljevalnih vokalih še kako zmanjša številne stroške, tako za gostitelje kot tudi za sodelujočo državo.

Evrovizija bo v rotterdamski dvorani Ahoy 18., 20. in 22. maja 2021. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Evrovizija bo v rotterdamski dvorani Ahoy 18., 20. in 22. maja 2021. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters

 

Rotterdam 2021 v vsakem primeru


Nova pravila zveze EBU sicer glede Pesmi Evrovizije 2021 med drugim zagotavljajo izvedbo 18., 20. in 22. maja prihodnje leto, kar je potrdil tudi izvršni producent Siettse Bakker, ki je še dejal, da bo tekmovanje izvedeno v vsakem primeru.

Določajo pa tudi, da lahko na tekmovanju ESC 2021 sodelujejo izključno tiste pesmi, ki bodo izbrane po 1. septembru 2020. Kot je znano, bo Slovenijo v Rotterdamu zastopala Ana Soklič, a ne z zmagovalno Vodo z letošnje Eme, pač pa z novim napevom.

Komentarji: