Posnemanje Malorie je lahko nevarno

Glavni lik v novem Netflixovem distopičnem trilerju je spodbudil na tisoče gledalcev, da so si okoli oči zavezali prevezo. 
Fotografija: Sandra Bullock ima glavno vlogo v filmu Bird Box. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Sandra Bullock ima glavno vlogo v filmu Bird Box. FOTO: Twitter

Ameriška igralka in oskarjevka Sandra Bullock je glavna zvezda novega celovečernega znanstvenofantastičnega trilerja Bird Box, ki bi lahko nekatere gledalce spravil v nevarnost, sploh če bodo zgodbo, okoli katere se vrti, vzeli preveč resno.

Na to so opozorili predstavniki spletnega ponudnika filmskih in televizijskih vsebin Netflix, ko so se na družabnih omrežjih pojavili posnetki Američanov, ki poskušajo s prevezo okoli oči opravljati vsakodnevne dejavnosti, tako kot to v filmu počne Malorie, lik Sandre Bullock, medtem ko nanjo in na njene bližnje prežijo pošasti.

Film se odvija v distopični prihodnosti, v kateri hollywoodska zvezdnica igra mater dveh otrok, katere življenje nenehno visi na niti. Pred smrtjo jo ščiti le preveza okoli oči.

»Prosimo, ne poškodujte se pri tem izzivu,« je pisalo v sporočilu na twitterju, ki ga je Netflix objavil nekaj dni za tem, ko je Bird Box v prvem tednu predvajanja na spletni platformi podrl rekorde gledanosti. Film si je ogledalo več kot 45 milijonov Netflixovih naročnikov, od katerih je očitno najmanj nekaj tisoč hotelo preizkusiti življenje v temi, svojo izkušnjo pa objaviti na svetovnem spletu.

Predstavniki družbe so zapisali, da imajo letos le eno željo: da gledalci ne bi končali v bolnišnici zaradi posnemanja filmskih likov, ki nastopajo v Netflixovih produkcijah.

Komentarji: