TV namigi: Amelija 2.0, MacGruber in Banksy

Umirajoči Ameliji v možgane vgradijo robota, zločinec v Sibiriji ukrade bojno konico in dokumentarec o razvpitem uličnem umetniku.
Fotografija: Amelija 2.0 Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Amelija 2.0 Foto Pro Plus

Četrtek, 16. julija

 


Amelija 2.0: Kino ob 18.20


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Amelia 2.0. ZDA, 2017. Režija: Adam Orton. Igrajo: Kate Vernon, Ed Begley Jr, Debra Wilson, Chris Ellis, Eddie Jemison. ZF drama. 100 min.


Obupani Carter s težkim srcem gleda svojo umirajočo ženo Amelijo, ki je zaradi možganske anevrizme ostala priključena na aparate. Nekega dne k njemu pristopi znanstvenik Paul z nenavadno ponudbo. Carterju predstavi svoj eksperiment, s katerim želi njegovi ženi podaljšati življenje. Amelijine možgane vgradijo v robota, toda Carter kmalu ugotovi, da njegova žena ni ista oseba, kot jo je poznal.

Film ponuja gledalcu vprašanja, kot je, kaj določa našo človeškost? So to možgani, duša ali morda sposobnost, da ljubimo? Moderna različica Frankensteina.

 


MacGruber: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA, 2010. Režija: Jorma Taccone. Igrajo: Will Forte, Kristen Wiig, Ryan Phillippe, Val Kilmer, Powers Boothe. Kom. 100 min.


VIKEND - MacGruber - MacGruber Foto
VIKEND - MacGruber - MacGruber Foto


Zločinec Dieter Von Cunth v gorah zahodne Sibirije ukrade bojno konico, ki jo namerava pretihotapiti v ZDA. Polkovnik James Faith želi poiskati upokojenega agenta MacGruberja, ki je po njegovem mnenju edini primeren, da reši nastali položaj. Na poti v Ekvador ga spremlja poročnik Dixon Piper.

MacGruber že leta velja za mrtvega: na njegov poročni dan je eksplodirala bomba, za kar je odgovoren prav Von Cunth, ki ima na vesti tudi smrt MacGruberjeve žene. Zdaj ima MacGruber končno priložnost, da se mu maščuje in Washington reši pred uničenjem.

 


Banksy in vzpon vandalske umetnosti: HBO ob 21.40


Banksy And The Rise of Outlaw Art. VB., 2020. Režija: Elio Espana. Dok. film 115 min.

Banksy in vzpon vandalske umetnosti Foto HBO
Banksy in vzpon vandalske umetnosti Foto HBO


Banksy je najbolj razvpit ulični umetnik na svetu. Njegove politične slike, zločinski podvigi in predrzni vdori že dve desetletji jezijo oblasti, ki so na prizoriščih javnih slik in grafitov vselej korak za njim.

Dokumentarec prinaša redke intervjuje s kontroverznim umetnikom ter zgodbo o tem, kako je družbeni izobčenec zanetil pravcato revolucionarno novo gibanje in več milijonov dolarjev vreden imperij, medtem ko njegova prava identiteta še po vsem tem času ostaja neznana.

Komentarji: