TV namigi: Brecht, Bombna misija in Pogajalec

Miniserija o enem najpomembnejših nemških dramatikov, zgodba o elitni skupini za eksplozive v Iraku, strokovnjak za pogajanja pa postane ugrabitelj.
Fotografija: Brecht Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Brecht Foto Tv Slo

Ponedeljek, 22. februarja

 


Brecht: TV SLO 2 ob 20.50


Avstrija, 2019. 1/2. Režija: Heinrich Breloer. Igrajo: Burghart Klaußner, Tom Schilling, Adele Neuhauser, Lou Strenger, Laura de Boer. Bio. miniserija. 100 min.

Miniserija predstavlja življenje in delo Bertolta Brechta (1898–1956), ki velja za enega najpomembnejših nemških dramatikov in teoretikov gledališča 20. stoletja. Brecht je bil tudi pesnik, režiser, igralec, aktivist in pacifist.

Prihajal je iz premožne družine, a se je že v mladosti oddaljil od svojega stanu. V spominih je zapisal, da je zapustil svoj razred in se pridružil malim ljudem. V prvem delu spremljamo nemškega pesnika in dramatika od gimnazijskih let v Augsburgu do let pred drugo svetovno vojno in bega pred nacisti.

 


Bombna misija: Planet TV ob 21.40


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Hurt Locker. ZDA, 2008. Režija: Kathryn Bigelow. Igrajo: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes. Voj. film. 150 min.
S šestimi oskarji nagrajena drama opisuje vojne razmere v Iraku skozi oči vojakov, ki so bili priča tamkajšnjim vojnim grozotam. Zgodba na edinstven način sledi elitni vojaški skupini za eksplozive, ki poskuša sredi vojnih razmer odkrivati in deaktivirati bombe. Kako zavarovati sovojake, lokalne prebivalce in ostati živ, je težko vprašanje, še težje pa je, kako ne izgubiti razsodnosti.

Režiserka Kathryn Bigelow je ustvarila avtentičen film, ki se ne ukvarja s političnim ozadjem vojne, ampak gledalca tako posrka vase, da ima občutek, kot da sam stoji ob bombi.

 


Pogajalec: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Negotiator. Koprod., 1998. Režija: F. Gary Gray. Igrajo: Samuel L. Jackson, Kevin Spacey, David Morse, Ron Rifkin, John Spencer. Akc. film. 155 min.


Pogajalec Foto Pro Plus
Pogajalec Foto Pro Plus


Danny je policijski strokovnjak za pogajanja. Ko nekega dne njegovega kolega, ki je imel dokaze o goljufijah na oddelku, nekdo umori, osumijo Dannyja. Obupan se loti tistega, kar pač zna – vzame talce in na pogajanjih zahteva Sabiana, edinega, ki mu lahko zaupa.

Po začetnem zapletu film s svojim tempom prestavi v višjo prestavo in tam ostane vse do svojega konca.

Komentarji: