TV namigi: Gospa Wilson, Iron Man 3 in Kam si izginila, Bernadette?

Ruth Wilson, ki smo jo spoznali v Prevari, je stopila v čevlje svoje babice v novi miniseriji. Če ste bolj za akcijo, pa vas na Planetu čaka Robert Downey Jr.
Fotografija: VIKEND - Mrs Wilson - Gospa Wilson Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - Mrs Wilson - Gospa Wilson Foto Tvspored-service Tvspored-service

Nedelja, 21. junija


Gospa Wilson

TV SLO 1 ob 20.00


Mrs. Wilson. ZDA, 2018. 1/3. Režija: Richard Laxton. Igrajo: Ruth Wilson, Iain Glen, Calam Lynch, Fiona Shaw, Otto Farrant. Miniserija. 65 min.
Leta 1963 gospodinji Alison Wilson umre mož Alec. Poročena sta bila 22 let, toda zdaj na njena vrata potrka Gladys Wilson, ki trdi, da je Alecova žena. Alison zgrožena spozna, da se Alec, s katerim sta se spoznala v poveljstvu tajne obveščevalne službe med vojno, ni nikoli ločil od prve žene, temveč je živel dvojno življenje. Resnico prikrije sinovoma, nato pa na pogrebu spozna, da z Gladys morda nista bili edini ženski v Alecovem življenju.
Gospa Wilson je nadaljevanka v treh delih, v kateri je glavno vlogo – svojo babico – odigrala britanska igralka Ruth Wilson.
 

Iron Man 3: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2013. Režija: Shane Black. Igrajo: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall. Akc. film. 140 min.
Milijonar in osvajalec žensk Tony Stark (Robert Downey Jr.) se mora po tem, kar se je zgodilo v Maščevalcih, spopasti z najhujšim sovražnikom doslej. Smrtonosni Mandarin (Ben Kingsley) se je namreč odločil uničiti Starkov svet. Stark mora prav tako zaščititi ljubezen svojega življenja (Gwyneth Paltrow). Prisiljen se je soočiti z vprašanjem, ali obleka naredi človeka ali človek obleko.
Kot pri vsakem akcijskem filmu so v Iron Manu 3 v ospredju osupljivi posebni učinki in velike akcijske scene, a film navduši tudi z vsem, kar je vmes, predvsem z nepričakovanim humorjem in odličnimi dialogi.


Kam si izginila, Bernadette?: HBO ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Where'd You Go, Bernadette? ZDA, 2019. Režija: Richard Linklater. Igrajo: Cate Blanchett, Billy Crudup, Emma Nelson, Kristen Wiig. Kom. 110 min.
Zgodba se osredotoča na naslovno Bernadette, ki se ji med načrtovanjem družinskih počitnic na Antarktiki na glavi pričnejo kopičiti odnosi s sosedi, razmerje z možem, duhovi pretekle kariere in celo FBI, tako da na koncu izgine. Zgodba je zabavna in polna nepričakovanih preobratov, glavni adut filma pa je Cate Blanchett.

Komentarji: