TV namigi: Slovenija zdaj, Odločitev in Pošasti in ljudje

Predvolilni soočenji tako na TV SLO, kot tudi na POP TV, fant pa na telefon posname policijsko nasilje in se znajde pred dilemo.
Fotografija: Slovenija zdaj: Soočenje parlamentarnih strank Foto Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Slovenija zdaj: Soočenje parlamentarnih strank Foto Jure Eržen/delo

Ponedeljek, 28. marca

Slovenija zdaj: Soočenje parlamentarnih strank: TV SLO 1 ob 20.00

Slo., 2022. Inf. odd. 115 min.

V okviru volitev 2022 bo TV Slovenija predvajala petnajst volilnih oddaj, deset soočenj parlamentarnih strank, štiri soočenja zunajparlamentarnih strank ter oddajo na volilno nedeljo.

Parlamentarne stranke bodo razdelili v dve skupini, kombinacija strank pa bo vsak teden drugačna, tako da se bodo v štirih tednih v soočenjih srečali vsi. Predsednice in predsedniki parlamentarnih strank pa se bodo srečali v dveh velikih soočenjih, drugo bo 22. aprila.

Odločitev 2022: POP TV ob 20.00

Slo., 2022. Pog. odd. 120 min.

Odločitev 2022 Foto Pro Plus
Odločitev 2022 Foto Pro Plus

Na Pop TV začenjajo serijo predvolilnih soočenj, da se bodo volivci lažje odločili, komu naj zaupajo krmilo v teh nevihtnih časih. V prvi oddaji bosta jasne odgovore terjala voditelja Darja Zgonc in Edi Pucer.

Kakšne izzive postavlja vojna v Ukrajini pred Slovenijo? Bomo odprli vrata vsem beguncem? Se bomo oboroževali? Bomo v igri velikih sil v prvi vrsti ali se bomo raje potuhnili? Kako se spopasti z ekonomskimi posledicami vojne, s podražitvami energentov, surovin, hrane? Kaj bo s plačami v javnem sektorju in kdo bo plačal višje davke, če jih bodo dvignili? V kakšni Sloveniji bomo torej živeli prihodnja štiri leta?

Pošasti in ljudje: Kanal A ob 22.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Monsters and Men. ZDA, 2018. Režija: Reinaldo Marcus Green. Igrajo: John David Washington, Anthony Ramos, Kelvin Harrison Jr., Chanté Adams, Jasmine Cephas Jones. Krim. 105 min.

Pošasti in ljudje Foto Pro Plus
Pošasti in ljudje Foto Pro Plus

Manny Ortega je neke noči v Brooklynu priča krutemu prizoru, ki za vedno spremeni njegovo življenje. Policist na ulici ustreli temnopoltega Dariusa, Manny pa incident posname na svoj telefon.

Tako se prestrašeni fant znajde pred hudo dilemo: objaviti videoposnetek in se soočiti z nezaželeno izpostavljenostjo ali naj ostane tiho in na ta način postane sokrivec za nastalo krivico?

Komentarji: