TV namigi: Spider-Man, Vsi drugi se imenujejo Ali in Ptuj

Animirana različica zgodbe o superjunaku, kultni film Wernerja Fassbindreja in prenos festivala narodno-zabavne glasbe.
Fotografija: Spider-Man: Novi svet Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Spider-Man: Novi svet Foto Pro Plus

Petek, 19. avgusta

Spider-Man: Novi svet: Kanal A ob 22.25

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Spider-Man: Into the Spider-Verse. ZDA, 2018. Režija: Bob Persichetti. Glasovi: Nicolas Cage, Hailee Steinfeld, Liev Schreiber, Mahershala Ali, Jake Johnson. Anim. film. 130 min.

Bistri najstnik Miles Morales se znajde v novi šoli. Navajanje na nov šolski vsakdan je velik izziv, a vsekakor ne njegov največji. Pred njim je namreč še ena povsem nova razsežnost življenja, polna vratolomnih dogodivščin in napetih akcij. Miles je namreč novi Spider-Man!

Zgodba je zapletena in vključuje več paralelnih svetov, a je podana tako učinkovito, da ji lahko sledijo tudi manjši otroci, saj je izdatno vizualno podprta in premišljeno osredotočena na zanimive in všečne junake.

Vsi drugi se imenujejo Ali: TV SLO 1 ob 22.40

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Angst essen Seele auf. Nem., 1973. Režija: Rainer Werner Fassbinder. Igrajo: Brigitte Mira, El Hedi ben Salem, Barbara Valentin. Rom. drama. 95 min.

Vsi drugi se imenujejo Ali Foto Tv Slo
Vsi drugi se imenujejo Ali Foto Tv Slo

Zgodba se dogaja kmalu po terorističnem napadu v Münchnu leta 1972, ko je v zahodni Nemčiji strah pred priseljenci prerasel v rasizem.

Čistilka Emmi v gostilni spozna arabskega priseljenca Alija. Je ena redkih Nemk, ki nima predsodkov do priseljencev, zato se ji ne zdi nič narobe, da Alija, ki se ji zdi prijeten, povabi k sebi na pijačo in mu ponudi prenočišče. Čez noč se zaljubita in se kmalu poročita, a okolica se na njuno zvezo odzove strupeno.

Ptuj 2022: 53. Festival narodno-zabavne glasbe: TV SLO 1 ob 20.00

Slo., 2022. Prenos. 115 min.

Ptuj 2022: 53. Festival narodno-zabavne glasbe Foto Tv Slo
Ptuj 2022: 53. Festival narodno-zabavne glasbe Foto Tv Slo

Festival na Ptuju velja za najprestižnejši festival na področju narodno-zabavne glasbe, dogajanje bo tokrat gostil Mestni trg, ki je bil prizorišče že pred tremi leti, ko so na Ptuju praznovali 50-letnico festivala.

Na festivalu bodo nastopili: Mladi asi, Ansambel Andreja Bajuka, Lesarji, Razplet, Upanje, Til Čeh in Petelini, Dolenjskih 5, Murni, Galama in Firbci. Vsak se bo predstavil z dvema skladbama – eno iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe ter s tekmovalno skladbo, s katero se bo potegoval za nagrade občinstva in strokovne komisije.

Komentarji: