TV namigi: Tarča, Tajni Agenti in Svoboda: Mati izgnancev

V Tarči o kanalizaciji na vodovarstvenem območju, v filmu o lovu na najbolj iskanega terorista, v dokumentarcu pa o zgodovini Kipa svobode.
Fotografija: Liberty: Mother Of Exiles - Svoboda: Mati izgnancev Foto HBO
Odpri galerijo
Liberty: Mother Of Exiles - Svoboda: Mati izgnancev Foto HBO

Četrtek: 21. novembra

 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Magazin. odd.

V Tarči bodo šli po sledeh gradnje kanalizacije čez ljubljansko vodovarstveno območje. Gre za nujno potreben, z javnim in evropskim denarjem financiran transport odplak ali za ekološko bombo nad pitno vodo za skoraj pol milijona ljudi?

V Globusu: Kam z borci Islamske države? O vračanju pripadnikov radikalnih skupin in njihovih družin v matične države.

V Točki preloma pa o posledicah stečaja Adrie Airways: Kdo je v prvem mesecu in pol izgubil in kdo pridobil? Kaj se dogaja na evropskem letalskem trgu?

Točka preloma Letalo Adrie Airways na letališču Jožeta Pučnika, Brnik 27. avgust 2019. Foto Matej Družnik
Točka preloma Letalo Adrie Airways na letališču Jožeta Pučnika, Brnik 27. avgust 2019. Foto Matej Družnik


 

Tajni agenti: Planet TV 2 ob 21.00


Spooks: The Greater Good. VB., 2015. Režija: Bharat Nalluri. Igrajo: Kit Harington, Peter Firth, Jennifer Ehle, Michael Wildman. Akc. film. 105 min.

Spooks: The Greater Good - Tajni agenti Foto Planet TV
Spooks: The Greater Good - Tajni agenti Foto Planet TV


Agenti MI5 se znajdejo v prometnem zamašku, ko spremljajo najbolj iskanega terorista na točko predaje Cii. Terorista nenadoma rešijo oboroženi motoristi, za kar okrivijo vodjo ekipe Harryja Pearcea. Harry kmalu po incidentu izgine, zato MI5 vpokliče njegovega nekdanjega varovanca Willa, da ga najde. Vendar pa je Harry izginil s posebnim razlogom.

Stiliziran, a ne posebej inventiven triler, ki bi rad bil Bond, a za to nima proračuna.
 


Svoboda: Mati izgnancev: HBO ob 21.55


Liberty: Mother Of Exiles. ZDA, 2019. Režija: Fenton Bailey. Igrajo: Stephen Miller, Diane von Fürstenberg. Dok. film. 85 min.

Dokumentarec o zgodovini Kipa svoboda in pomenu, ki ga ima kreacija kiparja Augusta Bartholdija za ljudi po celem svetu.
Celovečerni dokumentarec prepleta presenetljivo in malo znano zgodovino gradnje Kipa svobode z zgodbami priseljencev vse do današnjega dne.

Legendarna modna oblikovalka Diane von Furstenberg, tudi sama priseljenka, raziskuje, kako so sanje francoskega kiparja Augusta Bartholdija postale resničnost ter kaj ta kip pomeni ljudem.

Komentarji: