Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pisma bralcev

Burja proti orkanu, orkan proti burji

Robert Golob se s svojo ekipo trudi zapolniti luknje in zamašiti razpoke, nastale v družbi.
Da je politični teren razburkan, je Robert Golob dognal kmalu zatem, ko je vanj zajadral kot burja ... FOTO Leon Vidic/Delo
Da je politični teren razburkan, je Robert Golob dognal kmalu zatem, ko je vanj zajadral kot burja ... FOTO Leon Vidic/Delo
Tatjana Lanjšček, Ljubljana
13. 6. 2024 | 05:00
2:24

Da je politični teren razburkan, je Robert Golob dognal kmalu zatem, ko je vanj zajadral kot burja, katere posebnosti med drugim so tudi glasno žvižganje, tenko piskanje in zaletavo zaganjanje.

Navzočnost, vztrajnost in nagajivost muhastih vetrov, ki v politiki neprestano krožijo navzgor in navzdol, se obračajo levo in desno, je Golob začutil razmeroma hitro. Prepričana sem, da zmore tovrstni vetrni zmešnjavi kljubovati edinole pameten, bistroumen in zdravorazumski človek s sposobnostjo zavzetega prizadevanja za iskanje poti za umiritev in obnovitev sožitja, sobivanja in sodelovanja. Zatorej Robertu Golobu in njegovi ekipi priznavam skrb, ker se spoštljivo in strpno, s pogumom in zanosom trudijo zapolniti zevajočo praznino, zakrpati luknje in zamašiti razpoke, nastale v družbi, predvsem v času epidemije covida-19 in tudi sicer. To resnično ni mačji kašelj.

Dovolim si tole primerjavo: če nas danes tu in tam prepihava burja, nas je včeraj opustošil orkan. Janez Janša je med epidemijo – kot že večkrat dotlej – brezobzirno razklal družbo in jo z neizmerljivo hitrostjo orkana vzel za talko. Takrat sploh nismo mogli (razen redkih izjem) predvideti razsežnosti storjene škode. Zdaj je večinoma vse kristalno jasno. Janševi preizkusi človeške trpežnosti z nerazumnim nadzorom, zastrašujočo kontrolo in nezakonitimi ukrepi so uničujoče vplivali na nas, naše odnose, našo srečo, predvsem pa na naše zdravje.

Naj sklenem: za vse večne čase si zapomnimo, da burja vedno silovito in izzivalno botruje vremenskim razmeram, zaradi česar je pravzaprav znanilka lepega vremena. In nikdar ne pozabimo, da orkan z grozljivo močjo ustvarja take izredne razmere, da mu niti božja pomoč ne pomaga, da na svoji rušilni poti vsaj za malenkost ne pojenja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine