Moja »slana« zgodba z evroposlancem

Katerega poslanca boste volili, je vaša odločitev. Jaz z gotovostjo ne bom volil nobenega od sedanjih poslancev.
Fotografija: »Državljanke in državljani, udeležite se volitev poslancev v EU-parlament.« Foto Leon Vidic
Odpri galerijo
»Državljanke in državljani, udeležite se volitev poslancev v EU-parlament.« Foto Leon Vidic

Na neki zimski dan sem bil na avtocesti in prisiljen sem bil voziti avto kar nekaj časa za tovornjakom, ki je sipal sol in pesek zaradi snega na cesti. Pesek, sol in umazan moker sneg so ves čas leteli v moj avto in mi povzročili škodo na njem. Med vožnjo sem dobil idejo, da bi bil učinkovit ukrep namestitev zavesic za kolesi tovornjaka in na zadnji strani še zavese čez vso širino vozila. Nekateri tovornjaki so tako že opremljeni, zakaj ne bi bili vsi?

Obrnil sem se na evroposlanca, ki je bil v preteklosti v pomembnem resorju naše države. Kljub njegovim obljubam, da bo naredil nekaj v smeri zavesic in zavese čez vso širino tovornjaka, se v letu dni ni nič zgodilo. Zato sem se obrnil še na go. Violeto Bulc z enakim predlogom. Od nje sem dobil fotokopije direktive EU za zavesice in zaveso tovornjakov. Bila je sprejeta leta 2011. V njej so vsi podatki in obrazci za tehnične preglede tovornjakov. Nesporno je torej, da naša država že osem let krši neizpolnjevanje evropske direktive: ker ni prenesena v naš pravni red, je nekdo odgovoren, a vem, da se ne bo nič zgodilo. Tako je pač v Sloveniji. V EU smo plačali devet milijonov evrov zaradi zamujene tožbe, pa se ni nič zgodilo, čeprav je bivši pravosodni minister rekel: »Glave bodo letele.« Tistih 20 odstotkov znižanja plače uslužbencu pač ni odgovornost!

»Isti poslanec, ki ni nič naredil oziroma se mu o omenjeni direktivi EU ni niti sanjalo, spet kandidira za EU-poslanca.« Foto Reuters
»Isti poslanec, ki ni nič naredil oziroma se mu o omenjeni direktivi EU ni niti sanjalo, spet kandidira za EU-poslanca.« Foto Reuters


Isti poslanec, ki ni nič naredil oziroma se mu o omenjeni direktivi EU ni niti sanjalo, spet kandidira za EU-poslanca. Celo nosilec liste je. Plača vsakega poslanca je velika in ima še možnost dodatkov. Prav nenavadno je, da je poslanka dala neko kratko informacijo za Dolenjski list in za to dobila plačilo od EU. Nič posebna informacija me je kar »pribila na stol«. Kako se razsipava z denarjem, nekateri pa nimajo niti za preživetje! Zdaj pa samo še podatek z interneta, da bo vsak poslanec po prenehanju mandata v EU-parlamentu dobil za vsak mandat 1500 evrov pokojnine. Za štiri mandate bo poslanec, ko bo v pokoju, mesečno dobil 6000 evrov in še našo veliko pokojnino.

Zato je povsem logično, zakaj je tako velik naval za poslanska mesta v EU-parlamentu. Moram pa tudi povedati, da niso vsi poslanci slabi. V preteklem mandatu sem od drugega poslanca takoj dobil, kar sem ga prosil. Dejstvo je, da je aktivnost slovenskih poslancev daleč od vrha najboljših – tako novinarji na internetu.

Državljanke in državljani, udeležite se volitev poslancev v EU-parlament. Naj vam bodo v poduk zgodbe držav v Afriki, kjer Ijudje čakajo po več ur v vrstah, da bi izrazili svojo voljo. Izrazite svojo voljo – katerega poslanca boste volili, je vaša odločitev. Jaz z gotovostjo ne bom volil nobenega od sedanjih poslancev.
 

Preberite tudi


Znan je vrstni red kandidatnih list na glasovnicah za evropske volitve
 

Komentarji: