Keson se je nenadzorovano spustil in pod sabo pokopal 71-letnika

Ponesrečenca, ki ni kazal znakov življenja, je našel občan.
Fotografija: Policisti so tujo krivdo izključili. Fotografija je simbolična. FOTO: Janoš Zore
Odpri galerijo
Policisti so tujo krivdo izključili. Fotografija je simbolična. FOTO: Janoš Zore

Nesreča ob odlaganju gradbenega materiala s tovornega vozila je bila včeraj usodna za 71-letnika v Zbirnem centru Ljubevč. Po prejetem obvestilu so na kraj odšli policisti PP Idrija, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče med drugim ugotovili, da je moški okoli 11.30 s svojim tovornim vozilom pripeljal na omenjeno deponijo kosovnega odpada in nekaj minut zatem z vozilom zapeljal na  oddelek  deponije  za  odlaganje  gradbenega materiala. Tam je začel z raztovarjanjem gradbenega odpadnega materiala (gradbene ruševine, stavbno pohištvo) s tovornega vozila (ocenjena teža med 4,5 in pet ton materiala).

»Voznik je omenjeni material s tovornega vozila raztovarjal s hidravličnim dviganjem  kesona (tovorni prostor) spredaj, tako da se je odpadni material stresal zadaj za vozilom. Med samim procesom raztovarjanja je omenjeni moški  odšel  iz  kabine  tovornjaka do prostora med kabino vozila in delno dvignjenim  kesonom. Do tragične nesreče pa je prišlo v tistem trenutku, ko se je keson tovornjaka začel nepričakovano in nenadzorovano spuščati ter ujel oziroma zadel omenjenega moškega. 71-letni moški je na kraju nesreče umrl zaradi hudih telesnih poškodb (poškodbe glave),« so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kot so še navedli, je kmalu zatem ponesrečenca, ki ni kazal znakov življenja, našel občan. Takoj je na pomoč poklical policiste in reševalce, ki so jim kasnej tehnično pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija. Zdravnik ZD Idrija je na kraju lahko le potrdil smrt preminulega in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in ogledom kraja tragičnega dogodka tujo krivdo izključili in bodo podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.