Milka Noviča, po neuradnih podatkih, čaka novo sojenje

Višje sodišče je, po neuradnih podatkih, razveljavilo Radonjićevo oprostilno sodbo in primer vrnilo na prvo stopnjo.
Fotografija: Politbarometer_marec2020
Odpri galerijo
Politbarometer_marec2020

Po poročanju portala 24.ur, ki se sklicuje na neuradne podatke, je Višje sodišče po razveljavilo oprostilno sodbo in sojenje Milku Noviču zaradi umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika vrnilo sodiscu prve stopnje v ponovo sojenje. Stranke v postopku z vsebino odločitve še niso seznanjene. 



Sodba je bila najverjetneje razveljavljena zaradi domnevnih napak v sodnem postopku, ki ga je vodil razvpiti sodnik Zvjedazdan Radonjić. Zaradi sodnikovega govora ob razglasitvi sodbe zoper njega poteka tudi postopek pred disciplinskim sodiščem. Radonjić je Noviča sicer spoznal za nedolžnega.

Milko Novič po izpustitvi iz zapora na Dobu septembra 2018. FOTO: Uroš Hočevar
Milko Novič po izpustitvi iz zapora na Dobu septembra 2018. FOTO: Uroš Hočevar


Tožilstvo se je na sodbo pritožilo in predlagalo razveljavitev oprostilne sodbe, vrnitev v ponovno odločanje pred spremenjen senat pa tudi razveljavitev sklepa, s katerim je predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik zavrnil predlog za Radonjićevo izločitev.

Tožilstvo Radonjiču očita številne kršitve postopka. Večkrat naj bi onemogočil postavljanje vprašanj pričam, zaslišanje neupravičeno zapiral za javnost in iz sodne dvorane neupravičeno odstranil tožilko Blanko Žgajnar. 

Proces proti Noviču bo sicer zastaral oktobra letos.

Preberite še: