Na območju Črne močan veter in plazovi, ogrožena ena hiša

Plaz z gmoto dreves se je proti jutru sprožil proti stanovanjski hiši na Ludranskem vrhu, drevje pa je skozi okno vdrlo tudi v spalnico. Poškodovanih ni bilo, gasilci in drugi pristojni so na terenu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon

Na območju občine Črne na Koroškem od petka zvečer piha močan veter, ki jo ponoči lomil in ruval drevesa, sprožilo se je nekaj zemeljskih plazov. Plaz z gmoto dreves se je proti jutru sprožil proti stanovanjski hiši na Ludranskem vrhu, drevje pa je skozi okno vdrlo tudi v spalnico. Poškodovanih ni bilo, gasilci in drugi pristojni so na terenu.

V hiši, nad katero se je danes okoli 4.30 sprožil plaz, drevje pa je vdrlo tudi v hišo, živijo skupaj štiri generacije, med njimi trije otroci. Mama z otroki, med njimi je dva meseca in pol stara dojenčica, je že odšla na varno, podobno vsaj do podane ocene strokovnjakov glede ogroženosti svetujejo tudi ostalim članom družine, je za STA povedala črnjanska županja Romana Lesjak. Dodala je, da pričakujejo izvedenca, ki bo dal dal navodila o tem, kakšna sanacija bo potrebna.

Okoli 6. ure se je zemeljski plaz sprožil tudi na cesto Črna na Koroškem-Topla. Po podatkih centra za obveščanje so prostovoljni gasilci iz Črne razžagali in odstranili drevesa in sprostili promet.

Preberite še: