Policija objavila fotografijo roparjev v Straži

Roparja poslovalnice NLB v Straži sta visoka okoli 185 cm, stara okoli 25 let in imata kratke lase.
Fotografija: Roparja je posnela nadzorna kamera. FOTO: PU Novo Mesto
Odpri galerijo
Roparja je posnela nadzorna kamera. FOTO: PU Novo Mesto

Prejšnjo sredo sta dva zamaskirana moška izvršila oborožen rop bančne poslovalnice NLB v Straži, a jih policisti doslej še niso uspeli izslediti. Nepridiprava sta vstopila v banko ter s pištola od bančne uslužbenke izsilila izročitev večje vsote denarja nato pa sta pobegnila proti Soteski.

Iz novomeške policijske uprave so sporočili, da je eden od osumljencev, ki je uslužbencem in strankam grozil s predmetom podobnim pištoli visok med 180 centimetrov (cm) in 185 cm, vitke postave, s temnimi kratko pristriženimi lasmi in naj bi bil star med 20 in 25 let. Oblečen je bil v temnejša umazana delovna oblačila, na glavi je imel kapo s šiltom in sončna očala ter obut v nizke športne čevlje.

Drugi ropar je bil podobne višine in vitke postave. Bil je delno obrit in ima temne kratko pristrižene lase. Prav tako je bil oblečen v temnejša umazana oblačila, podobna delovnim oblačilom, na glavi pa je imel sončna očala in temnejšo čepico s šiltom ter obut v nizke športne čevlje. Kdor koli bi karkoli vedel o okoliščinah ropa naj nemudoma pokliče na številko 113.