Tožilstvo zahteva preiskavo umora

Policija zaključila delo, na Okrožnem državnem sodišču v Celju so zdaj za Abramova zahtevali sodno preiskavo zaradi zahrbtnega umora bivšega dekleta.
Fotografija: Sebastien Abramov včeraj na sodišču v Žalcu. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Sebastien Abramov včeraj na sodišču v Žalcu. FOTO: Dejan Javornik

Celje – Dan po tistem, ko je Sebastien Abramov v Žalcu stopil pred okrajno sodnico zaradi dolga do mame pokojne prijateljice Sare, je Ivan Žaberl, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju, sporočil, da so danes na Okrožnem državnem sodišču v Celju za Abramova zahtevali sodno preiskavo. Ne zaradi dolga in ne zaradi dekleta Julije, ki naj bi jo nagovoril, da si je odrezala roko, da bi dobila zavarovalnino.
 
Kakor so že prej potrdili kriminalisti, so Abramova obravnavali zaradi suma, da je zagrešil zahrbten umor iz koristoljubja. Zdaj je z zahtevo za sodno preiskavo tožilstvo ocenilo, da gre za utemeljen sum, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način.
 
Obdolženi Abramov in Julija sta v priporu zaradi suma zavarovalniške goljufije, pripor pa bi se jima iztekel v začetku junija. Tožilstvo zdaj za Abramova predlaga, da mu odredi tudi pripor zaradi nove obdolžitve, in sicer iz razloga begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.



Abramov je včeraj v sodno dvorano sodišča v Žalcu vstopil oblečen v neprebojni jopič. Trdil je, da denar v resnici ni bil zanj, temveč za pokojno Saro Veber.

Tožilec Marko Borovnik je včeraj predstavil obtožni predlog, po katerem je Nada Veber zanj septembra 2014 vzela 11.300 evrov kredita, še 5000 pa je dvignila s svojega varčevalnega računa. Abramov pa je zanikal, da je z denarjem hotel kupiti avto, in dejal, da je en mesec pred dogodkom Nadi Veber pokazal plačilni list z zneskom 10.900 evrov plače. »Če bi potreboval kredit, bi ga brez težav dobil. S Saro sva se želela preseliti v Avstralijo. Ker je bila štipendistka Uniorja Zreče, bi morala po študiju zanje delati ali pa vrniti štipendijo. To je bil kredit za poplačilo štipendije,« je razlagal.

Kljub temu je podpisal potrdilo, da bo denar vrnil oziroma zaprl kredit na banki. A po lastnih besedah je celo sam družini Veber finančno pomagal, da je opremil hišo in za očeta Rudija Vebra kupil štirikolesnik (ki ga je skupaj s prstanom kasneje zastavil za dolg oškodovancu v primeru, ko je bil že pravnomočno obsojen zaradi goljufije).

»Vmes sem plačeval odvetniške storitve Miru Senici, ker je imel Rudi nesrečo pri delu,« je zatrdil. Slišali smo, da so starši vedeli, da je imel veliko nepremičnin, da je bilo v stečajni masi njegovega postopka osebnega stečaja prodanih za 330.000 evrov nepremičnin, in da zato ne ve, od kod informacije o njegovih visokih dolgovih, »če pa gre za samo 20.000 evrov razlike.«

Abramov je po Sarini smrti z dvorišča Vebrovih hotel odpeljati štirikolesnik. Kot je na prostoru za priče dejala Nada Veber, tega ni dovolila, zato je dva dni kasneje prišel z notarsko overjeno izjavo, da bo zaprl kredit na banki. Tožilec je povedal, da iz registra izhaja, da pred letom 2016 sploh ni imel transakcijskega računa, a je Abramov dejal, da je to zato, ker je bil takrat Sabastian in ne Sebastien.