V družinski hiši naj bi soprogi vzel življenje

Sosedje družino poznajo kot mirno in nekonfliktno, vendar so hkrati dodali, da je imela pokojnica težave s psihičnim zdravjem.
Fotografija: 56-letni moški naj bi umoril 48-letno ženo. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
56-letni moški naj bi umoril 48-letno ženo. FOTO: Marko Feist 

Ljubljana – V Notranjih Goricah, naselju v občini Brezovica, se je v začetku tedna zgodila družinska tragedija med zakoncema. Kot je včeraj pojasnila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave, so policisti viške postaje v ponedeljek popoldne posredovali v stanovanjski hiši, v kateri so našli mrtvo 48-letnico. Kot je povedala, je 56-letni osumljenec o dogodku sam obvestil policiste. Ti so mu na kraju kaznivega dejanja tudi odvzeli prostost.

Tragedija se je po naših podatkih zgodila v družinski hiši, kjer naj bi 56-letni Franci Hlastan vzel življenje svoji osem let mlajši soprogi. Sosedje družino poznajo kot mirno in nekonfliktno, vendar so naši sogovorniki hkrati dodali, da je imela pokojnica težave s psihičnim zdravjem. Policija je bila glede podrobnosti zločina zadržana, saj preiskava še poteka.

Na spletni strani policije smo sicer lahko prebrali, da so obravnavali kaznivo dejanje umora. Ali bo ostalo pri tem in bodo spisali ovadbo zaradi tega kaznivega dejanja, ki se kaznuje s 15 do 30 leti zapora, oziroma ali bo šlo za kakšno milejše kaznivo dejanje (denimo uboj, ki se kaznuje s 5 do 15 leti zapora), bo najbrž pokazala preiskava. Po zaključku te bodo ljubljanski policisti povedali tudi več podrobnosti tragedije, ki je presenetil krajane.